Autók » Suzuki » Wagon R+ (2000-2007)

Wagon R+ Wagon R+

Autó, mely belülr?l szeretteti meg magát

Furcsa érzésekkel közelítettem e tipushoz, mert a kis dobozforma nem tartozik a kedvenceim közé.
Aztán beültünk, és el?itéleteim kezdtek szertefoszlani.

Ami tetszik:
Hihetetlenül nagy hely belül.
A fejtér is nagyon tágas, nem nyomasztó a bels? tér annak ellenére, hogy a kocsi milyen kicsi.
A kocsiba nem beülni kell, hanem szinte belépni.
A kiszállás szintén nagyon kényelmes.
A lábtér nagy, nem akar a térdem beszorulni a kormány és a m?szerfal közé (egyes Opel tipusokban el?fordult).
Nagyon magas, nagyon jó ilyen magasról látni azt utat, biztonságos vezetési élményt nyujt.
Hosszabb úton is kényelmes testhelyzetben vezethetek.
A hátsó ülésen utazók is mindig felemlegetik, hogy milyen magasan vannak és hogy a térdüket nem kell a fülük mellé emelni, mint más kisautókban.
Az irdatlan nagy hátsó ajtón szinte bármit be tudok tenni a kocsiba.
Az ajtók nyílásszöge megfelel?.

A motor csendes, és er?s.
Nem hittem volna, ha nem próbálom ki, hogy mennyire gyorsul.
Egyszer kipróbáltam rövid ideig a végsebesség környékét, de a nejem kérésére hamar visszavettem, ekkor a kilométer óra 175 km/h -t mutatott.

Hidegben, melegben, es?ben, hóban, motortér mosás után, bármikor egyb?l indul.

A 93 Le-nek köszönhet?en a klíma bekapcsolását alig venni észre.
Az el?z? autómnál (Swift 1.3) ez nagyon érezhet? volt.

A szervó, az ABS, nagyon jól m?ködik.

Kevésbé tetszik:
Az els? lámpák formája.
Ha az els? lámpa magassága egyvonalban lenne a h?t?maszk fels? vonalával, akkor a kocsi eleje harmonikusabb lenne.
A kocsiban található CD-rádió nagyon jó, de a beépített hangszórók hangja nagyon gyenge.
Er?tlen, se magas, se mély, szóval a híreket meg lehet rajta hallgatni.

A gázpedál nagyon érzékeny.
Gyakorlat kell hozzá, hogy induláskor ne t?njön az ember mazsolának a felpörg? motor, vagy a lefulladó motor hallatán.

A váltó néha hátramenet kapcsolásakor reccsen.

A bels? ajtóbiztosító bütyök sajnos pont ott van, ahová könyökölni szeretnék, ez kicsit zavar.

Hiányolom a csomagtér világítást.
Bár a hátsó utastér világítás lámpa meg tudná világítani a csomagteret, de a felnyíló kalaptartó ezt eltakarja.

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért kell a szivargyujtót kispórolni?
Inkább külön gyártanak m?anyagból dugót, a helyett, hogy tisztességes szivargyujtó betétet adnának. Nem értem.

- Az ABS egyik olajcs?-csatlakozásánál fényl? olajréteg, mely a szorító anya meghúzásával megszünt.

1db olajsz?r? és olajcsere.
A szerel? a barátom.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? Swift 1.3 Következő autója? Ilyen, vagy valamilyen magas építés? kocsi.
Verdikt (8.1/10)

Suzuki Wagon R+ 2000 (2000 - 2007)