Autók » Suzuki » Vitara (2014)

Vitara GL+

Snickers ( csúnya de finom)

Az autó nagyon jó, de a festése nagyon csúnya:
1./Sokkal erősebb eltérés van a színben a műanyag elemek és a fém elemek között, mint más típusoknál.
2./A festék nem elég kemény, így új állapotában is már sokkal karcoltabb mint más típus.
3./ A hátsó ajtó alja sima festés, felül(ugyanaz a lemez folytatása) nagyon erősen csúnya,narancsos.

Benne ülve élmény vezetni.
A Start-stop rendszer hideg motornál 700 m megtétele után az első pillanatnyi leállás után is leállítja feleslegesen a motort, majd a kuplung benyomására újra indul, csak azért, hogy a szabványoknak megfeleljen. Véglegesen nem lehet kikapcsolni.

A limithatároló viszont nagyon jó. Kisebb figyelmet kíván az engedélyezett sebesség betartásához.

Fogyasztás: 90 -nél tényleg a gyár által ígért 5,3 . Viszont a nagy dobozforma miatt emelkedik a fogyasztás nagyobb sebességnél.
50-nel ötödik fokozatban üresen 1300 fordulat körül 3,3 l mutatott a fogyasztás jelző, rángatás nélkül.

A futóműve stabil jól veszi az egyenetlen utakat.
Jól gyorsul.
Csomagtér kicsit szűkös, de két utasnak esetleg elég.
Telefon kép ismétlése csak a "mirrorlink" funkciót tudó telefonnal tudja, ami nagyon kevés típusnál van.
MP4 filmet szépen lejátsza, de ahogy elindul az autó, a képet elveszi(a film kép nélkül megy tovább). Hang állítható, de a fényerősség nem!

A szerviz,és a gyár másfél hónapja csak vitatkozik a festésről.
"A karcok utólag keletkeztek"
A színeltérés más autóknál (VITARA) is ilyen a műanyagelem és a fém elemek között, ami nem igaz, mert ilyen mértékű eltérés egy típusnál sincs.
Nekem kell szégyellni, hogy merek érte szólni.

Összefoglalva: Nagyon jó autó, nagyon rossz festéssel.

- Festése lágy, sérülékeny.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2015
Előző autója? Astra Következő autója? Rav 4
Verdikt (6.8/10)

Suzuki Vitara 2014 (2015)