Autók » Suzuki » Vitara (2014)

Vitara 1.5 GL+ Hybrid

Elektronizált szerelem?

Az 1.6-os után ültem át ebbe. Az ára nem esett jól, (mind amellett, hogy az előzőt az akkori új árán adtam el 2,5 éves korában.) Elsőre szuper hogy mennyi mindent tud, sokkal erősebb, de történt pár érdekesség már, amire érdemes figyelni. A biztonsági öv csat még mindig hajlamos a B oszlop és ülés közé szorulni, így kockáztatva a letörését az azt tartó pöcöknek. A szélvédőbe épített előre figyelő kamera rendszer nagyon kényes. Párás ablakkal elindulni nem szerencsés, mert folyamat jelez az elektronika hogy a vezetéstámogató rendszer kikapcsolt, mert nem lát jól. Egy ilyen esetnél történt, hogy az autó gumiszőnyegén maradt olvadéktól reggelre teljesen párás lett az ablak és 20 km után sem tűnt el a kamera előtti üvegrészről (az én hibám is, mert nem nyomtam fel maxra a szelőzőt), majd egyszer csak dudálni kezdett a kocsi mint az őrült, félre kellett állni vele. Újraindítás után elmúlt. Magyarázatot a dudálásra nem kaptunk. A fogyasztása a reményeim ellenére nem lesz jobb mint az 1.6-osé volt, sőt örülök ha legalább azt hozza. Most 6 körüli a napi 30km városon kívüli 90-100km/h + 15km városi használat mellett. A start-stop rendszere sokkal jobb mint az előzőé, ez köszönhető a hybrid rendszernek, nem szükséges kikapcsolni, nem bosszantó, habár nagy dugóban még nem voltam vele. Lámpák tökéletesek, a led sokat jelent. Hasmagassága miatt nem kell félni a padkáktól kisebb tereptől. A kormány fogása szerintem tökéletes, jó az üléspozíció is (190cm vagyok). Jól gyorsul, felveszi a versenyt a legtöbb autóval. A csomagtérajtót már elsőre is be lehet csukni, az ajtókat erősebben kell becsapni, hogy elsőre sikerüljön ha a többi be van csukva és fent vannak az ablakok. Meglátjuk hogy alakul az elektronikával a barátságom, de reménykedem hogy jól, mert az alapkonstrukció szerethető és megbízható.

- Még semmi és remélem így is marad!

Suzuki Szigetvár

Fenntartási költség (9) Évjárat 2020
Előző autója? vitara 1.6 gl+ Következő autója?
Verdikt (8.6/10)

Suzuki Vitara 2014 (2015)