A mi autónk, a mi falunkba
Sokat olvasgattam a saját típusról, és más járművekről írt véleményeket, Még gyakrabban a vásárlás előtt, és mint az összes vélemény, az enyém is szubjektív, néhány objektívnek tűnő ténnyel.
Már 15 hónapja váltottam egy Ignisről, amit 12 évig, több mint 200000 km-ig használtam, és fájó szívvel szálltam ki belőle. Kicsit tehát elfogult suzukista vagyok, bár több más típust is használok munka során, középkategóriás típusokat leginkább. Mint a megtett kilométer is mutatja az átlagnál kicsit többet megyek vele, úgy hogy munkában nem is használom, akkor más kocsikat nyüstölök.
Amikor eldöntöttem, hogy váltok az Ignis után nem gondolkodtam a Vitarában, több más típust is kipróbáltam előtte, de amikor bementem a szalonba ahol megvettem, és kipróbáltam, még az sem tartott vissza, hogy kicsit többe került, mint amit szántam az új autóra. Szinte minden extra benne van amit adtak az 1.6-os benzineshez, csak tetőablakot nem kértem. Vidéken lakom, leginkább országúti használatban van, és keletmagyarországi átlagon aluli utakon. A motor, futómű kifogástalan ezen a terepen, a kényelme és felszerelése több mint ami elég nekem.
A fogyasztása az elmúlt 30000 km átlagában 5,5 l/100 km.
Teszteltem a sík utakon kívül hegyi terepen is, még az erdélyi szerpentineken, négy személlyel, csomagokkal megrakva is emelkedőn előztem a nagyobb cirkálókat. A négykerék sport üzemmódban elég rámenősen tolja. Ami hosszabb utakon nagyon bejön, az a tempomat, amivel istenien rá lehet akaszkodni egy jó sofőrre, akit lekövetve lehet lazulni.
Persze kaptam sok megjegyzést, hogy 5 millió feletti pénzért sokkal jobb használt autókat vehettem volna, de szerintem ennél jobbat az én igényeimre nem.
Ami negatív lehet, az a hazai jövedelmekhez viszonyított magas ára, kevesebb presztízs értéke.
Mivel én hosszabb távra vettem, minimum 8-10 év, így az értékvesztése már jelentősen eloszlik ennyi év alatt. Ha olyan megbízható lesz mint az előd suzukik, akkor nem fogok benne csalódni, és amikorra cserélni, kell akkorra már villanyos suzukikból választhatok.
- Eddig még semmi
Szolnok, Ring Autóház KftItt vásároltam a gépkocsit, és ezt követően is ide vittem szervizbe.Az én szubjektív értékelésem alapján kifogástalan, udvarias, gyors és nagyon megfizethető árú a szolgáltatásuk. Ahogy legutóbb elváltunk a mestertől, úgy köszöntem el: " 15000 km múlva találkozunk."
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2016 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 32000 |