Ez tényleg jó Suzuki
Megfizethető, olcsón fenntartható, de biztonságos és gyárilag nem ledegradált autót akartam, úgy érzem meg is kaptam.
Főként munkába járásra használom - napi 2x8 km - ezekhez a viszonylag kis távokhoz mérten a fogyasztása nekem nagyon is elfogadható.
Kényelmes akár hosszab utazás során is, az esetleg hátul ülök sem szoktak panaszkodni. A csomagtartó jól használható, akárcsak az egyéb tárolórekeszek. A kesztyűtartó inkább semmire sem jó, de ez minden általam ismert autóban ilyen.
A felszereltséghez tartozó adaptív tempomat, radaros ütközésvédelem jól működik, nem is zavaró. A ledes lámpák jól világítanak. A rádió - navi - kihangosító minden reális elvárásnak megfelel, egyszerűen kezelhető. A fűtés, klíma elégséges teljesítményű az eddig tapasztalt időjárási viszonyok között. Igaz, a ventillátor elég zajos. A gyári ablaktörlőlapát viszont első pillanattól fogva csíkoz.
A 140 LE nagyon könnyedén mozgatja ezt a könnyűnek mondható autót. Fürge, visszaváltani sem kell feltétlenül gyorsítás előtt. Váltó megszokható.
Megjegyzések a fejegységhez: Először is tény, hogy a Suzuki soha nem ígért - sem ingyen, sem pénzért - frissítést a térképhez, vagy a szoftverhez. Ennek ellenére elvárnám, hogy a távol-keleti színterekhez hasonlóan Európa térképe is frissüljön néha. Ha díj ellenében, akkor legalább úgy. A fejegység SW szolgáltatásai nagyon jók egy oda-vissza játszós kazettás rádió-magnóhoz. De már 2017. van!?
A gyár konkrétumot nem ígér, a márkakereskedések sem tudnak sokat. Jó lenne működő Android Auto, de az is csak messzeföldön van.
- Még semmi nem romlott el. - Reggelre, ha hűvös az idő, beragad a kézifék.
Opel Marsal, Ajka
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2017 |