Autók » Suzuki » SX4 S-Cross (2013)

SX4 S-Cross GL+

Azért jó, mert jó.

"Azért jó, mert jó." (tudod: Üvegtigris...)

Fogyasztása kiváló, de a számítógép 3 dl-t késik. Nyugodt, tartós 50-60-as hétvégi cirkálás közben 4,5 liter alatt tud fogyasztani!!! Ez erősen meglepett. Amikor megvettem, nem gondoltam komolyan a gyári adatokat, mivel elég nagy a karosszéria, meg ugye 1600 ccm...
A klíma 28 fokos külső hőmérsékletnél 3 deci többletfogyasztást okoz. Gondolom, kánikulában majd többet. 2000-es fordulat alatt lomha, de takarékos. (1750 fordulatnál már kéri a következő fokozatot, 1000 alatt pedig a visszakapcsolást.)
Autópályán (120-130km/h) illetve nagyvárosban 6,5 litert mértem. Közepes szél 120 körül már zavaró. Nagyobb szélben autópályán szédeleg, olyankor nem lehet rohanni vele. A kilométeróra 5-10 km/h-t siet. A kilométer számláló 10 kilométerenként 200 métert siet.

Tekinthető hazai gyártmánynak, ami szerintem fontos pozitívum. Szerethető. Szerintem húsz év múlva is autó lesz. (Megnéztem a DUSTERT is, de köszönöm inkább ne.)

Én az olcsó fenntarthatóságát szeretem, a család a könnyű vezethetőséget, a tágasságot meg a a kényelmet. Sajnos az oldalzsebekbe 1,5 literes ásványvíz nem fér be, lehetne kissé nagyobb.
Engem a szellőztető befúvás állíthatóságának hiányosságai nem zavarnak. A fedélzeti számítógép állítása viszont logikátlan, mivel a felfelé tekerés lefelé mozgást eredményez.
A dízel ilyen fogyasztás mellett nem vonz.

- Semmi

CARMO Nyíregyháza

Fenntartási költség (10) Évjárat 2015
Előző autója? Thalia 1.5 dci Alize Következő autója? S-Cross utódja...
Verdikt (9.9/10)

Suzuki SX4 S-Cross 2013 (2013)