Autók » Suzuki » Sx4 (2006)

Sx4 1.5 GLX-AC

Végre egy kis minőség

Lassan egy éve van nálunk.Újként vettük,és nem bántuk meg,imádja a család.Konkrétan az 5.-ik suzuki itthon.Az első Swift azért volt jó,mert keveset fogyasztott.Az Ignis valami újdonság volt(jelenleg a második szolgál itthon).Az Alto olcsó volt,4,5 litert fogyaszt,ő a rekorder.Mindet szeretjük,soha semmi gond nemvolt egyikkel sem.Bár ha az SX4-ből átülök néha az Ignisbe,már zavar a vékony gumi,a hangosan kattogó index,stb.Az Alto egyenesen fapad.Viszont fürge is,kicsi is,de full műanyag belül,igen az olcsóbbik kopogós fajtából való.Az SX belül zjmentes,a motor,ha meghúzatják egy kicsit hangosabb,mint kéne.3500-4000 fölé teljesen fölösleges hajtani,olyan a teljesítményleadása,akár egy dízelmotoré,olyan 2000-3000 között tökéletes.Néha kicsit megtolom(nem tiltásig)de felesleges,csak hogy ne lustuljon el.A fogyasztása 8-9 liter között van.Tartós 90-100-nál 6,2 mutat.Sajnos a vezetőülés nyikorog néha,de lusta vagyok befújni,vagy meghúzni,nem zavar.A gyári zene megfelelő,tiszta hangja van,a hangerő nem a csúcs,de jó.A 16"kerekek nagyon jók,gyári Continental gumik szerintem isteniek kanyarban,iszonyat jól tapadnak,rossz úton vigyázni kell rá,mert alacsony az oldalfala.A fék felsőkategóriát idéz,nagyon profi a Swift után,bár az sem rossz.Az ülések kényelmesek,jó benne utazni,hosszabb távon is megfelel.Az "A" oszlop nagyon rosszul lett megtervezve,igazából ez az egyetlen hibája az autónak,de ez nagyon veszélyes,szokni kell.Ha reggel,mikor megy fel a nap,és párás az idő,bal kanyarban SEMMIT sem lehet látni,vakon vezetsz szó szerint,akárhova nézel.Még a rendes látási viszonyok közti balost is gyakoroloni kell,úgy nézel ki,mint a lővész a résen,amit nem látsz meg,azt elkapod úgyis mindjárt.Ezt kár volt.A hibalista üres,semmi sem romlott el.Egyszer visszarendelté ellenőrzésre az összeset a kézifék körül matattak,de semmit nem találtak,úgyhogy mindent visszatettek,semmit nem cseréltek ki.A végsebességét nem tudom,még nem néztem meg,150-nél többet még nem mentem vele,olyan 180 körül tippelek.110-120-nál tökéletes az utazás,nem forog sokat,és ég halk.Nagyon megszerettem,nem tervezem lecserélni jó ideig,messze az Ignis fölött van minőségileg.Ha egyszer kiesik alólam,talán egy Grand Vitarátra lecserélném,de nem vagyok jó fogyasztó,mindent elhasználok teljesen,csakazért,hogy legyen valamire költeni,nem veszek mást.3.5M elköltöttem,de kaptam érte valamit.Nem véletlenül találni kevés használt SX-et.Szeretik a tulajok,meg is értem.Az enyém sem kivétel.Mindíg tiszta,hidegen nincs hajtva(16 szelep),és nincs lelakva,ütve,verve.Tartós konstrukciónak ígérkezik.Az ára lassan,de megy lefelé,mint minden használt autónál,bár én inkább veszek újat,s használom 10 évig,mint egy-két éves céges,vagy tesztautók reinkarnációját.Jó autó,na,tessék elmenni,kipróbálni,megvenni,vigyázni rá,és élvezni az autózást,mert ez már tényleg más SUZUKI!

- semmi.

Suzuki-Pest