A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Suzuki » Sx4 (2006)

Sx4 1.5 GLX AC CD 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Szerethető lovag

Szöveges ítélet

Újonnan vettem, egy családi, 23 éves 120-as Skodát cseréltem le, aminek nem volt sok baja, sajnáltam is nagyon. Nem rohadt, nem főzte a vizet (akinek igen, ajánlom, cserélje ki a kiegyenlítőtartály fedelének tömítését szilikonosra). Annak idején apámék megjárták vele Lichtensteint, Svájcot, hiba nélkül, Svájcból megállás nélkül jöttek haza, persze pisi-hami vót...). Eredetileg egy Fabia 1.4-es kombi volt a kiszemelt, de így utólag nem bántam meg. Testvéremnek volt egy "szalonautója", kétszer trélerezték.
Tetszik: magas üléspozíció, nagy tükrök, viszonylag (autóúton, városban) csendes, kényelmes, pár éve négyen+csomagok abszolváltunk egy Szlovén utat. Nem mondom, hogy bőséggel, de elfértünk. Rátankolással, elővárosi, kicsi autópálya+kicsi város, 6,5-7,5 l-t méretem. A fényezés, a javított elemeket kivéve, jól bírja a gépi mosásokat. Az alkatrészek árai elég barátságosak, a minap volt gyertya (105 ezrenként kell), szíjak, olajok (fék is), gyertyakábelek, szűrők cseréje, munkadíjjal 95 e magyar forint volt.
Ami nem annyira: "A" oszlop kanyarban (körforgalom) még egy IFA-t is kitakar, meg lehet szokni. Nagyobb sebességnél, autópályán magas zajszint. A beltéri plasztikok kőkorszaki keménységűek, karcolódnak könnyen. A rádió egy sokol szintjén van, cd lejátszó évek óta megadta magát (napokban csere), izzók viszonylagosan gyakran kiégnek. A fényszóró már persze mattul. Szerintem roppantul érzékeny a futómű beállításra, már háromszor cseréltem első rugót, pedig jónevű márkát vettem (Monroe).
Sajnos a törésbiztonságát is ki tudtam próbálni, egyszer egy hölgy egy enyhén havas úton keresztbe fordult a Puntóval, nem tudtam megállni, belöktem az árokba. Talán 40-nel mentem, ő el tudott menni, én nem. A légzsákok felfújódását és lefejelését senkinek sem kívánom... Két légzsák, szélvédő, motortető, sárvédő, lámpák, klímahűtő, stb bánták.
Naponta munkába használom, minden számla meg van, s a szervizkönyvet vezeti a szerelőm, aki amúgy közlekedésmérnök. Nemsokára messzebbre költözöm, de biztosan visszajárok hozzá, nem "húz" le, gyorsan, megbízhatóan cselekszik.
Szóval: az autó nekem bevált, sosem hagyott cserben. De egyszer, mikor három téli hónapig nem tudtam használni lábtörés miatt, lemerült az akksi. Csere után semmi hiba, csupán a rádióbeállítás ment el, meg az alapjárat ingadozott kb 25-35 km-en. Mondjuk vigyázok is rá. De úgy érzem, nem vennék megint Suzukit.

Hibalista

- Kormánymű (garanciális csere), bal első ablakemelő, jobb hátsó lengéscsillapító (szintén garanciában), első lengőkar 2x, első rugók 3x, első féktárcsa+betét 2x.

Ide hordtam szervizbe

Első 3 évben márkaszerviz, utána "maszek" szerelő.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Kényelem (7) Használati időtartam 15 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (8) Vezetett km 209000
Szerviztapasztalat (7) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? 120 L Következő autója? Sportige, vagy Sorento
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Suzuki Sx4 2006 (2006)

További ítéletek (289 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)