Rézi, a mozgó otthon
Rézit (ahogy párom elnevezte) 3,4 M forintért vásároltuk 1 éves korában, 15500 km-rel. Így kb. millióval kevesebbe került, mint újonnan; ráadásul az előző tulajdonos GS felszereltségen túli extrákkal is bővítette az autót (külső burkolatok, vonóhorog, központi zárral csukódó ablakok, könyöktámasz). Úgy gondolom ez az ár az autó reális értéke.
Pozitívumok:
- felszereltséghez és sokoldalúsághoz mérten kedvező ár
- legjobb extrák az ESP és az AWD
- egészen profi úttartás
- kiváló menetbiztonság
- magas hasmagasság
- nagy tükrök
- precíz és pontos váltó
- jó fogyasztás országúton (6,5-7,5)
- rossz útviszonyok és időjárás esetén is megbízható
- okos felépítésű és tetszetős karosszéria
- kellően tágasak a hátsó helyek is
- élmény vele a hegyi vezetés
Negatívumok
- magas fogyasztás városban (8-9)és autópályán (9-10)
- kicsi csomagtartó
- rövid a hátsó ablaktörlő
- kissé kemények az ülések
- túl keményre hangolt futómű
- sprőd beltéri anyagok
- autópályán erős szél- és motorzaj
- nem célszerű a gyári téli váltóméret (195/65 R15), helyette jobb a nyári (205/60 R16) vagy jobb lenne a 195/70 R15
A motor teljesítménye (107 le.) úgy gondolom elégséges ehhez a kasznihoz. Lassabban moccan, de felsőbb tartományokban kijön az ereje. Érdekelne a dízel változat a nagyobb teljesítmény és a kedvező fogyasztás miatt (6MT), de az árkülönbség horribilisnek tűnik, ráadásul az első generációs 1.9-es még zajosabb is.
Jókat hallottam viszont a frissített, új SX4-ről, hiszen pont a kellő dolgokon változtattak. Állítólag erősebb, halkabb és sokkal jobb fogyasztású motorokat kaptak. Szívesen olvasnék erről egy új tesztet, hiszen a régi lehet már elavult!
Összességében elégedett vagyok az autóval és nagyon szeretem használni. Csak akkor vennék más típust, ha nem ebből az árkategóriából választhatnék. Rézi gyakorlatilag, a második, mozgó otthonom, hiszen rendkívül sokat ingázok a Dunántúl két fele között.
- fékbetétet kellett cserélni 32000 km-nél
Suzuki Jó-Dobronya, Esztergom (30e szerviz)
Suzuki Sipos, Szombathely (45e szerviz)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Corolla 1.3 (1996) | Következő autója? | Subaru Forester 2.0D |