"Realista relativitás"
Nyilván mindenki tudja mit választ amikor suzukit vesz. Olcsó megbízható most már biztonságos könnyen fenntartható és a szomszéd szemében nem irigységet kiválltó dolog. Az Én 188cm-hez és 110 Kg-hoz elég nagy kényelmes, a teljesítmény is bőven elegendő magyarországra, de azért a fogyasztással kapcsolatban öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy a leendő vásálók, ne csak a Karakószörcsög és Csomajnádasd között ingázók legendás fogyasztásai alapján tudjanak valódi képet kapni.(Akik ha felteszik a téligumit akkor már benzint is termel) Szép dolog, hogy vidéken is jól fogy a suzuki, de pesten csak az tud 6-6,5-7 L-es átlagot produkálni aki éjjel háromkor kimegy ferihegyig meg vissza. A sok útfelbontás és órákig tartó dugóban ácsorgással nem ritka a 9-10-11 L-es fogyasztás sem. Balatonon nekem is elmegy 7-el, de Pest az más tészta. Tehát ne a kereskedőket vagy az ítélkezőket szidjátok ha pestre vesztek ilyen autót és csak lestek tankoláskor hanem a sok hozzáértőt aki így tacsra vágta a fővárosi közlekedést. Külsőre jól néz ki kényelmes a ki és beszállás, a pakolásnál bosszantó a nagyon könnyen karcolódó csomagtér borítás. Menet közben egy kicsit ráz köszönhetően a rossz minőségü utaknak ,de a rövid tengelytávolság azért érződik. A magasabb felépítés jól jön parkoláskor, magas járdára felállásnál és földutakon. Nekem indulásnál egy szűk fordulatszám tartományban valami zizeg és a jobb első ülés is nyikorog. A kis apró hibáktól és a láthatólag "ami nem túl fontos ott spóroljunk" design-tól eltekintve egy becsülhető autó. Szeretni én sosem fogom, de nem is azért vettem, mert villogni akarok vele vagy mindenkit legyorsulni, hanem minden nap közlekedni olcsón biztonságban és megbízhatóan. Ezeket tudja ez az autó, képernyőkímélőnek meg ott egy Lamborghini.
- A sárvédő műanyag elem az átvételkor nem jól illeszkedett, de garanciában gyorsan javították. Más semmi.
Suzuki Tuti
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |