Mini SUV
A régi véleményemet teljesen töröltem, a kezdeti nagy lelkesedésem 5 év után alábbhagyott és rá kellett jönnöm, hogy nem is annyira jó autó, mint amennyire gondoltam korábban az idő múlik a technológia fejlődik az igényeink nőnek. Bőven megelőzte a korát a SUV-os jellemzőivel, szeretem, hogy a kedves újságírók mindig elfelejtik pedig előbb volt mint a Nissan csoda SUV-ja...
Szalonból vettem 1,5 éves korában. Újszerű volt még 1,5 év garanciával sok kedvezménnyel 2009-ben egy alap felszereltséggel ami nem volt kevesebb az akkori népszerű Astrak, Focusokhoz képest.
Nem voltam Suzuki fan előtte, sőt utáltam a régieket az ismert puritánságuk és rémes töréstesztjük miatt. Az SX4 ezekhez képest hatalmas ugrás mit ugrás szökellésnek számít. Végre biztonságos lett, kapott némi kényelmi funkciókat és el is lehetett férni benne.
Szerettem vezetni, nekem tetszett a feszes rugózása egész jól vette a kanyarokat a magasságához képest, magas üléspozíciója volt nálam a legnagyobb kedvenc, Viszonylag nagy hasmagassága miatt tényleg bárhol parkolhattam vele ahol a népszerű kompaktokkal biztosan nem ment volna. Nagyon szerettem hóban vezetni, nagy stabilitást és biztonságot sugallt.
Nos a kényelem. Eleinte el voltam vele aztán ahogy múltak az évek és bövült a család rá kellett jönnöm, hogy nem kényelmes. Az ülése pár száz km levezetése után maga volt a gyötrelem, deréktájt semmi támaszt nem ad de legalább irtó kemény is, oldaltartása se sok van ülőlap rövid elöl és hátul is. A műanyagok irtó ridegek kopogósak, télen hidegben minden zörgött benne (van amit szivaccsal zaj szigeteltem). Annyira sérülékeny volt minden burkolat, hogy kis túlzással ha ránéztem is már karcolódott. A csomagtartóval elvoltam sokakkal ellentétben 2 gyerekkel babakocsival is meg lehetett csinálni egy-egy nagy bevásárlást. Tetőbox segített az utazások során. Az első lámpái katasztrofálisak alig világítják be az utat.
Zajszigetels na az nem létezett.
Motor:
Nos ez még a Face-lift előtti. Sokat evett nagyon sokat, városban a rekordom 11,5 de átlagban is 9 körül mozgott városban. Városon kívül persze képes volt a csodára is főúton 90 környékén nem lehetetlen az 5,7 sem. Pályán 120-140 között 7-8,5 között.
100 ig egész jó a menetdinamikája, én szerettem. Megpakolva pályán, emelkedőn elfogy, ki nem alhattam akkor, nem ment de legalább evett is.
A hangja morgós, én szerettem.
Szervizelés, amit maradéktalanul imádtam, nem költöttem rá. Voltak műszakik amik között a szervizben sem kellett járnom. Az első futómű zörgése volt talán a legidegesítőbb ami a 9 év alatt elkísért. Első fékek 40e km-enként megette a pofát és a tárcsát is. Iszonyat keveset költöttem rá szinte hihetetlen és ez pont azokban az években jött jól mikor sok nagy egyéb kiadásom volt ezért örökké hálás leszek neki.
Egyszer még össze is törtem az elejét de a Casconak hála csak a minimális önerő feléből megállt.
Szerettem a formáját a kiállását, magasságát, hasmagasságát, könnyű parkolást, nagy tükreit, közvetlenségét. Nagyon szép alufelniket vettem rá, minden olajcserét időben megkapott jellemzően 10e km után ami nálam 1-1,5 év volt. Gumiból is Contit vettem rá ismét, nagyon szerettem vele.
Aztán eladtam, kinőttük, nagyobb igényeink lettek. 2,5 ért vettem 1,5 ért adtam el 9 év után szerintem oltári jó üzlet volt.
Szerethető volt de ma már nekem nem elég, amit nyújt.
Köszi mindent!
- -Fűtéspanel kapcsolóban a ledek kiégtek (garanciában csere az egész) - -Kattogott a vezető ülés (garanciában csere a vázszerkezet) - -Bal első trapézlegőkar - -ABS kocka hiba gyanú (fokolja cserékkel megszűnt a jelenség) - -pár szilent csere (feleslegesen)
Suzuki Barta (Székesfehérvár) Maximálisan meg vagyok velük elégedve, profi hozzáállás, mindenben segítenek, azonnal intézik a garanciális ügyeket, egy szó nélkül.S3 autószerviz. Olcsók, pontosak, korrektek.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Teljesítmény | (5) | Km vásárláskor | 22000 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 82000 |
Előző autója? | Skoda 120L, Toyota Hiace, Opel Astra 1,6 | Következő autója? | Lehet Toyota, Opel, Ford de akár Suzuki is ha szimpatikussá teszik megint! |
Verdikt | (8.8/10) |