Autók » Suzuki » Sx4 (2006)

Sx4 1,5

Megbízható

Mivel a Népítélet segített a gyors döntésben vásárláskor, ezért megosztom a tapasztalataimat.
Az utolsó két autóm Honda volt, és ezek után eszembe sem volt Suzukit venni, egy 2006-os Toyota corollát néztem ki 60.000 km-el, de közben megláttam ezt a 2008-as Sx4-et 8400 km-el, metálfeketén, 17-es alufelnivel friss 1 éves kötelező szerviz után, és mivel mindkét autóra közel 1 milliót kellett ráfizetni, ezért a Suzuki mellett döntöttem.
Összességében abszolút átlagos autó, néhány bosszantó hibával, mint pl a tükör által keltett fütyülő hang, a kissé hangos ment zaj, plusz az A oszlop elég sokat kitakar a látótérből, a hangszórókat alapból cseréltem, mert az nem sokat ért benne.
A fogyasztása városban (Pécsen)17-es felnivel a belvárosban 7,5L külvárosban 6,8L.
Télen 15-ös acélfelnivel 7,8-8,5 között fogyasztott.
A kinti fogyasztása Görögországba klímával, oda vissza 2500km-en mérve, 4fő/full csomagtartóval 6,4L-ről indult, mivel Szerbián át 100-120-as korlátozó tábla van, aztán autópályán tartós 130-140km-es sebességnél 7,2-re ment fel maximum.
Egy gyors Budapestre utazás Pécsről, autópályán egy fővel tartós 160-as tempóval 8,8L-es fogyasztást produkált, bár itt a 180km-es végsebesség is ki lett próbálva :)
A fogyasztásmérője pontos, mindig azonos helyen teletankolva, és a km-t visszaosztva, az jön ki amit a fogyasztásmérője is mutat.
Elég nyomatékos, és elég jól lehet vele előzgetni is, persze csodát senki ne várjon ettől a kategóriától:) (A Honda kicsit nyomatékosabb volt)
Összességében nagyon megbízható autó, elég jó úttartással.

- Eddig semmi!

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008