Autók » Suzuki » Sx4 (2006)

Sx4 1.5 112LE

Lusta szépség

Helló

6 hónapja vettem az autót de gondoltam megosztom az első tapasztalataimat.

Az olasz tervezésnek hála az autó nagyon szép, már rég nézegettem a típust, szerintem az első szép Suzuki.

Nem győzök gyönyörködni benne. Kívül belül remek ( ha figyelembe vesszük az árát – én 2.6m ért vettem 3 évesen )

Az ülések szépek és kényelmesek, a műser fal nagyon szép.

Ami a fő gondom hogy nem gyorsul az istennek sem ( hol van itt a 112 LE ) az előző autóm egy diesel WagonR volt az ehhez képest fürge nyúl volt.

Persze magasabb fordulatszámnál ( 3000 felett ) már jobb a helyzet teljesítmény szempontjából, de ebbe a tartományban autózni nem komfortos és a fogyasztás szempontjából sem optimális

Talán minimálisan jobban megy a drágább Shell V Power Racing benzinével de nagy különbség nincs.

A váltóval annyi a tapasztalatom hogy ha gyorsan akarok váltani valahogy nem megy pik-pakk. Mikor felhajtok egy főútra és gyorsan kellene felvenni a forgalom ritmusát mindig gondban vagyok sem váltani sem gyorsítani nem tudok lendületesen.

A 16" 205/60-as gumik nagyon szépek, de ráznak.

A téli gumi már jobb, de annak az átmérője kisebb 195/65-as tehát ballonosabb tehát 3%-al kisebb az átmérő tehát ennyivel -gondolom- erősebb is lesz az autó ( persze a km óra ebben az esetben csalni fog 3%-os )

Ha már a fogyasztásmérő : 6.1 liter mutat de a kútnál 7.1-re jön ki. Tehát nagyon sokat csal ami engem speciel nagyon idegesít.

Csomagtartó kicsi épp hogy belefér egy 4 fős család heti bevásárlása.

Úgy gondolom ha kijön az 1.4 turbó Vitara vagy Balenó jövőre meg látjuk mit hogy a gazdasági helyzet...

- Semmi

Suzuki Gusztáv