Autók » Suzuki » Sx4 (2006)

Sx4 1,5 GLX-AC

KUBica, a praktikus munkatárs

ELŐÉLET, avagy hogy lettem Suzuki tulajdonos?
2007. év elején a nejemnek kerestem autót. Hosszas töprengés (praktikum, ár-érték, megbízhatóság) után a választásunk egy új Swiftre esett. Már akkor nézegettem az SX 4-et, első ránézésre tetszett is, bár a Mondeomhoz képest kissé fapadosnak tűnt. Viszont új.
A Suzuki Stop autóház vezetőjével többször is beszélgettem, és júliusban egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett a 2001-es Mondeom beszámítása mellett egy SX 4 1,5 GLX-AC autóra.
Ugyan nem egy új Mondeo, de az ára a fele sincs. Gyorsan döntöttem, lecserélem az autót. Az ajándékba kapott télikerék garnitúra(15´ Pirelli 6000-es), könyöktámasz, szőnyegek, kormányról vezérelhető CD rádió, kasztnivédő gumicsíkok körbe az autón további 250.000.-Ft kiadástól kíméltek meg.
Használat közben: Végre egy autó amibe nem LE hanem BE kell ülni, nagyon eltalálták a kasztni és az ülés magasságát. Az 1,5-ös motor csendben teszi a dolgát, kultúráltan, szinte némán jár. 3.500-as fordulattól jól húz a 6.000-ig, tovább nem volt szívem nyomni. A kormány és a váltó nagyon könnyen és precízen jár, az autó kicsi körben fordul. Féltem tőle, hogy a magassága miatt instabil lesz, de a 16 colos 205-ös gumik és a kerekek elhelyezése miatt go-kartként viselkedik a kanyarokban. A futóműve a magyar utakra van kitalálva bár keményre hangolt. A hasmagassága miatt a földutakon sem kell rettegni attól, hogy letépem az alját.
Kényelem: a ki és beszállás egyszerű, az ajtók nagyra nyílnak.
Az ülések kényelmesek (ne feledjük, hogy egy 3-3,5 millió forintos autóról nem egy 6-10 millás batárról van szó) a kilátás hátra és előre kiváló, oldalra az "A" oszlop miatt nem egyszerű, de megszokható. A csomagtér nem nagy, viszont az ajtaja nagyra nyílik, jól pakolható.
Fogyasztás: 7.5 l vegyes használatban, meg vagyok vele elégedve.
Összegzés: Aki a magyar kötelező biztosítási tarifarendszer, az útviszonyok, a fogyasztás, az ár- érték arány és a megbízhatóság figyelembevételével akar autót venni annak nagyon ajánlom, kiváló munkatárs.

- -

Suzuki Stop autóház Debrecen, Balmazújvárosi út
A szalonba lépve megfog a családias hangulat, az értékesítők és a titkárnők roppant készségesek, minden kérdésre gyors és nem félreérthető, korrekt választ kap az ügyfél. A szerelők udvariasak, precízek az 1000km-es átvizsgálásra beadott poros autót gyönyörű tisztán, kiporszívózva kaptam vissza.

Osztályzat 10+

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? Mondeo 1.8i Következő autója? jó darabig marad, de nézegetem a Grand Vitarát
Verdikt (8.8/10)

Suzuki Sx4 2006 (2006)