Fürge kiskompakt
Alapvetően meg vagyok vele elégedve, nagyon tetszetős a formája, főleg az agresszív orr-rész tetszik. Nagyon kellemes vezetni, jól veszi a kanyarokat és még autópályán is elég jó erőtartaléka van (csak az emelkedőkön lomha kissé). Ezzel a jól megemelt hasfallal nem akadály egy nagy járdaszegély vagy buckás földút. Katonásan jár a váltó, és ilyen jól kezelhető, kényelmes elrendezésű pedálokkal még nem tallkoztam. A felszereltség kiváló, minden szükséges kényelmi berendezésnek nagy hasznát veszem. Imádom a magas üléshelyzetet, és még hátul is kényelmesen ülök (182 cm). Én legjobban az országúti vezetést élvezem vele, ott van igazán elemében, előzéseknél kitűnően meg lehet pörgetni, ha a helyzet azt szükségessé teszi. Már csak azért sem jó a kátyús utakon, mert nemrég elkezdett nyikrorogni, zörögni a műszerfal, és eléggé idegesít. Bosszantónak érzem, hogy a kocsinak vannak olyan szegletei, ahova igencsak kevés hangsúlyt fektettek a tervezőasztal felett görnyedve. A tankolónyitás még elmegy, de a kesztyűtartó kivitelezése kritikán aluli. A csomagtartóban gagyi megoldás a kézzel kapcsolható lámpa. A fényereje viszont elég egy ilyen kicsi csomagtérbe... És már csak egy negatívum: a kerékzaj elég magas, kicsit jobban le kellett volna szigetelni.
Összegezve, ezen hibák egy része orvosolható, de egy ilyen árkategóriájú autóban (4,2 millió) már nem szabadna ilyeneken bosszankodnom. A reális ára szerintem max 3,5 millió Ft. Nagyobb csomagtartóval komoly alsó-középkategóriás autó lehetne. Viszont nagyon jó vezetni és kényelmes is, elmennék vele akár Norvégiáig is. Ha nem is volt túl olcsó, örülök, hogy megvettem, mert ennyi extrával, és ilyen kényelmes vezethetőséggel nem is lehetne jobb jelölt egy kirándulóautóra.
- Hátsó ajtók nyikorogtak, de egy kis zsírral minden megoldódott.
- Zörög, nyikorog a műszerfal és lehúzott állapotban az ablak is. Ebből szervíz lesz, mert minden gödörnél hajam tépem.
- A kesztyűtartóról már nem is szólok egy szót sem...
- Soknak tartom a fogyasztást, pedig sokat motorfékezek és nem nyomom ész nélkül a gázt. Ha valaki tud valami megoldást, vagy az okát, megköszönném, ha írna: petike1989@hotmail.com
Suzuki Pest
Nagyon korrektek voltak, alaposak, gyorsak, de a 12 hónapos átvizsgálás végösszege egy kicsit mellbevágott. (40 rongy)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Kangoo 1,4 | Következő autója? | tágas, erős |