Ez a Suzuki már nem az a Suzuki
Az elsõ Suzukink egy 2001-es Swift volt 16 szeleppel, 85 LE-vel. Tökéletes kis jószág, csak aztán a fiam elkezdett nõni, és 190 cm-ig meg sem állt. Ekkor váltottunk. Kikötés volt a választásnál, hogy biztonságosabb és tágasabb legyen mint a Swift,t könnyebb legyen beszállni és ne a padlólemezen üljünk.
Az SX4 minden kritériumnak megfelelt. Az ülések magasak, kényelmesek, már ez biztonságérzetet ad. A 16´´ -os kerekek jól tapadnak, a menetstabilitása nagyon jó. 100 km/h fölött talán egy kicsit nagy a menetzaj, de nem bántó. A visszapillantótükrök hatalmasak. A kezelöszervek könnyen elérhetök kézreállnak (legalábbis nekem). Negativumként tudnám megemliteni a halk indexvisszajelzést, valamint az "A" oszlop nagyon rosszul lett megtervezve, kanyarodásnál szinte semmit nem lát töle az ember, szerintem elég veszélyes.
Ugy vettem észre az ideális utazósebessége 120-130 körül van, de e fölött is megbizhatóan viselkedik.
A csomagtartó is csalóka elég jól pakolható, a hátsó ülés teljes elörebillentésével pedig kész kisteher.
Jó autó, jó választás annak, aki a megbizhatóságot keresi.
- Semmi sem romlott el
Suzuki Szántó Zalaegerszeg