Tudja amit ennyiért elvárhatunk!
Egy 2002-es Suzuki Swiftet váltottam le erre a típusra. Annak reményében vettem típus azonos autót, hogy ez is bírni fogja a "strapát". Az előzővel soha semmi gondom nem volt és csak egyszer hagyott ott egy akkumulátor miatt!
Az autóval egyelőre csak 7.000 km-es tapasztalatokat tudok leírni.
A motorja a japán motorokhoz hűen kis karakteres,pörgős és mindezek mellett csendes! A kis 900kg-os karosszériát úgy viszi mint a sicc! (Persze csak bejáratás után!:) )
Fogyasztásom 5.0-5.2 környékén van mérve. (Fedélzeti kevesebbet szokott írni 2-3 decivel)
Ami eleinte szokatlan volt, hogy a futómű feszessége miatt kicsit "pattog" rosszabb úton és tompa futómű zajok is behallatszanak! (Semmi durva és ezek szinte a téli lemezfelni felrakásával teljesen elmúlnak mivel azon a gumi "ballonosabb")
130-140 körül van egy kis szélzaj... Igazából beszélgetni lehet benne és a zenét sem nyomja el.
Az ülései kényelmesek és jól tart, valamint jól beállítható, habár az felháborító, hogy a kormányt csak fel és le lehet állítani...De legalább cserébe jó fogású bőrrel van bevonva és az ergonómiája is remek!
A beltéri anyagok (Kormányon és a gombokon kívül) egyébként az árához vannak mérve és ezzel kb mindent el is mondtam róla.
A fényezéssel érdemes vigyázni vagy időközönként waxolni mert elég könnyen karcolódik!
Alapjában véve egy jó kis autó és nagyon imádom vezetni, mondhatni "sportos"! A helyén kell tudni kezelni a dolgokat és nem egy felsőközép kategóriás autóhoz hasonlítgatni!
Később még írok róla ha lesznek vele tapasztalatok! :)
Szerk:
Már 40.000Km van benne még mindig szeretem ezt a kis autót.
A kuplungot cserélték mivel hidegen rángatott kiengedéskor. Azóta jó.
Ami fura, hogy mind a kettő oldalindex kiesett (el volt törve a füle) magától pedig utcán nem áll, hogy kifeszítse valaki...
- -Kuplung gyári hibás volt ezt cserélték - -Bal első ablaksínt cseréltek ablakzörgés miatt.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2019 |
Kényelem | (7) | Használati időtartam | év |