Óriási csalódás, vödör csavar
Megvettem életem első új autóját eme swift mild hibridet. Korábban is volt suzukim illetve volt fordom es Vw-m is.
Az első tapsztalatokat írom most le, később ezt frissitem majd.
Belseje: nekem nagyon tetszik, szép a forma világ, nem zörög nem nyekereg semmi.
Kormánynak jó fogàsa van, bár alul az a műanyag betét nem túl jó ötlet volt, én pont ott fogom a legtöbbet mert úgy áll kézre, ez nálam minusz pont.
A motor szokásos suzuki minőség, nagyon remek darab, nagyon halk, olyan mintha nem is lenne benne motor.
Az ISG terheles alatt segít be a motornak, menetkozben nem igazan érezni, es hamar lemerülnaz akksija, szóval inkabb ez csak marketing az egész, ha nem lenne fel se tűnne.
A váltón javítottak egy kicsit, nagyon jó a kapcsolhatóság, finoman es halkan siklik a fokozatokba.
Rukverc ősi suzuki szokas szerint nehezen kapcsolható és ami a legnagyobb gondom az autóval hogy a váltó tovabbra is suzukis, nem túl csendes, sipol futyul alacsony fordulaton, nem vészes de hallható koszonhető a kb nulla zajszigetelesnek is gondolom.
Gumi zaj erősen beszűrődik az utasterbe.
Mindent egybe vetve szeretem jó kis gép, ha vegre normalis váltó kerulne bele azt mondanam hogy tökéletes, de így nem teljesen.
Update
Kerekek gumik gyarilag szarok voltak, ráztak. Tobb szervizben jartam egyik se cserélte gariban.
Suzuki budaörs ott szemmel állapították meg hogy jó a centrír
Egy masik suzukiban a gumik szarok felnik jók, de nem cserélik mert egy màsik új autón is ilyen szóval biztos jó.
Harmadik szerviz, gumik jók, felnik szarok.. csere itt sem történt
17,500 kuplung vagy váltóból zörgés.. szerviz szerint ez is normalis
- Kerekek gyárilag szarul centrirozva - Kesobb kiderult hogy a gumik es vagy felnik is szarok.. 2 szervíz 2 kulonböző diag.. persze egyik se cserélte gariban - - 17.500km nél kuplung benyomásra kattan zörög valami. Szerviz szerint ez ilyen.. szerintem pedig nem.
Suzuki világ Budaörs, suzuki stabil, suzuki száraz, suzuki barta... egyformán szar mindegyik
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2019 |
Előző autója? | Fiesta | Következő autója? | Corolla |