Autók » Suzuki » Swift (2010)

Swift 1.6 sport

Tizenegyedik(a sorban)

Látom nem lesz ebből a tipusból sok száz népitélet, ezért határoztam el magam az írásra. Magyarországon sokan lenézik ezt a tipust, pedig nem egy kamiont látok naponta swifttel megrakodva nyugat felé csapatni. Lehet ott tudnak valamit.
Érdekes, soha nem fordult meg a fejemben,hogy suzukit vegyek, mindig a francia vagy a német kocsik felé kacsingattam, de mióta beütött a kis turbós motorok kora, szerettem volna a megbízhatóbb szívómotoroknál maradni. Nem hiszek még a turbóknak, főleg, ha a kocsit rövidebb távokra is használja az ember hóban jégben. Majd lehet 5-7 év fejlődés után.
Nézegettem jobbra balra, szoroztam osztottam, maradt az 1.6 os hyundai i20- nem kapható belföldön,new yaris nem jött ki sportos változatban, twingo nem tetszik, meg már nem kapható 130+LE változatban, 500as fiat abarth drága, meg turbós, a fiesta st a holdon volt akkor még, meg a csiga ugye benne van(pedig gyönyörü). Ezért maradt a swift sport.
Nem bántam meg. A 30.-adik szülinapomra megleptem magam vele. Ilyen gyorsan nem fejeztem be az extrák válogatását. Minden benne van gyárilag alapárért, amit csak a swifthez rendelni lehet. Pótkerék az sajnos nincs. A szögek, csavarok, éles dolgok kerüljenek messze el.(nem kerültek, husvét reggel csavart dobott elém a nyuszi, kibirta a szerelőig)
A kocsi formája suzukis dobozos, csomitartó nuku, kicsit cicereg a téli időben a müanyagbelső, ajtó nyitáscsukás bonyolultsága még mindig zavart okoz, nappali fény hiányzik, kettes és a hátramenet akadozik-az is csak hideg motornál, olajnál, a fedélzeti számitógép szerintem csak 3 henger fogyasztását méri, mert mindig kevesebbet mutat a valódinál. De legalább az üzemanyagszint kijelző pontos.
Kanyarban kitünően betapad, 130 felett hatoson is hangosabban morog, én speciel sportos kipufogó hangot nem hallok nagyobb fordulatszámon. Az igaz, 170+ nál már csak a szél dalol.
Nem, nem gyorsultam le audit bmw-t mercedest. Buszt, teherautót, skodát kalapban vezetősset kanyargós utakon azonban igen 4 esben kipörgetve többször is. Ést ezt nagyon tudja és tudja és tudja. Csak tudnám a 20 éves kölykök lepukkant bmw-vel sportkipufugóval vihogó kiscsajjal az anyósülésben miért nyomulnak gyakran bele az autó seggébe 30-40 cm-re?
Összegezve: jó kis kocsi ez max. 2 embernek különössen hegyes völgyes vidékre, mert kanyarodni azt tud.

- Semmi.Még szép.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2012
Előző autója? Következő autója? jövő zenéje
Verdikt (9.4/10)

Suzuki Swift 2010 (2010)