Jó vétel a Suzuki
2007-es Swiftet cseréltem akcióban 2012-ben Swiftre, a jelenlegi 1000 ccm-el kevesebb. A korábban értékelők leírtak mindent, ami említésre érdemes. Csak két dolgok emelnék ki, az egyik a kanyarstabilitás, ami nemcsak az ESP-nek köszönhető. Azokban a kanyarokban, ahol a 2007-ben újonnan vásárolt 1,3-as Swiftemmel a felezőt is kismértékben átlépve 90-el hajtottam, most a forgalmi sávon belül maradva a 130-at is (száraz útfelületen) minden gond nélkül abszolválom, és a menetstabilizátor be sem kapcsol.
A másik, amit kiemelek, az az autópályán való teljesítése. Bevallom, határértéken közlekedek, és ennek megfelelően az M6-oson beállok a 140 km/h sebességre. Az autórádió a külső zajerőnek megfelelően automatikusan hangosabb lesz, és a Budapestig tartó úton az emelkedőkön is tartja ezt a sebességet. Sőt. Rövidebb időre megfeledkezve magamról, enyhe emelkedőn gyorsulásra is képes, belementem egy kilométeres távon a 155 km-es sebességbe (vallomás: vízszintes szakaszon volt 170 is). Megjegyzem, utas nélkül teszem meg oda-vissza a távot.
Márkaszervizben eddig két alkalommal vittem az évenkénti átvizsgálásra, eddig semmi hibája nem volt, csak a szokásos olajcseréken és szűrőcseréken (lég- és klímaszűrőn is) esett át. Az átlagfogyasztása 5,4 liter, de csak kisvárosokban közlekedek és egyikből a másikba. Így a falusi lakott területeken direkt fokozatban lehet vele menni 50-60 km-es sebességgel, de a fővárosban ez nem jó módszer, ott bizony ajánlott a 3. sebességfokozatot használni.
- Eddig még nem romlott el semmi
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2012 |
Előző autója? | 1,3 Swift GLX | Következő autója? | 1,6 Sport |