Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1,3 GLX CD

Vörös ördög

Összességében nagyon jó kis autót alkotott a SUZUKI. A design és a bels? tér kialakítása is nagyon jól sikerült. Felszereltséggel is elégedett vagyok. Aki ilyen autót vásárol annak tisztában kell lennie, hogy ez csak (max) alsó-közép kategóriás autó, de azok közül mindenféleképp a legjobb. Aki ebben árkategóriában szeretne vásárolni magának autót, annak csak ajánlani tudom, mert ilyen felszereltséggel és motorteljesítménnyel nem találni más autót. Dinamikus, jól ki kell huzatni és megy, mint a golyó. Futóm? sportos, bírja a hirtelen kormánymozdulatokat és nem mutat hajlandóságot borulásra. Nagyrészt autópályán használom és ha 150km/h-nál odalépek is elég jól gyorsul, igaz ilyenkor 8-11l-t biztos bekajálja. F?úton 90km sebességgel 5,8l-t számoltam. A fogyasztás szerintem vezetési stílus kérdése.
Sajnos rosszat is kell mondanom, az pedig a kuplung. Nyikorog, nem tudom mikor hol fog, elinduláskor és tolatáskor idegesít?, mert sok gázzal kell indulni és bent kell tartani a kuplungot, hogy ne fulladjon le. 1000-es szervízkor kérdeztem, hogy mit?l lehet, nem lehet-e állítani rajta, de csak annyit mondtak, hogy már többen is jeleték ezt a problémát és a gyár is dolgozik rajta, ez 3 hónapja volt, most már várnám én is azt a választ és a megoldást!

- Eddig csak szervízre vittem, nem volt gond vele. A kuplung rakoncátlankodik, de nem csináltak vele semmit.

Suzuki Autóház Barta, Mosonmagyaróvár.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Swift 1,0 GL Következő autója? Suzuki Grand Vitara
Verdikt (7.5/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)