Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1,3 GS

Többet vártam, de azért nem rossz

Hajtottam néhány régi swiftet, ezek után nem volt kérdéses milyen autót vegyek. Szép forma, 4*-os biztonság, tele extrákkal, és vélhetőleg megbízható, jó minőség.
Azután jöttek a bosszantó dolgok. Apróságok, de engem idegesítenek:
-Kulcsnélküli nyitás. (Ha kölcsönadom az autót, kiselőadást kell tartanom a nyitás zárás fortélyairól...)
-Kormány gombok hülyeségei. Csipogás, jobboldali gombok mást csinálnak a kormányon ill. a rádión.
- 1év után kicsit érzéketlenek
-Csomagtér ajtó nyitási magassága. A régi swiftem kb 15cm-el alacsonyabb és mégis aláfértem
-68LE-s autóból átültem egy 93LE-be. Hát mit mondjak: Többet vártam. Ahhoz, hogy érezzek valamit, 4000 alá nem eshet a fordulatszám. Pörgetni kell mint állat....
-Fogyasztás. Itt is . BP.-i munkábajárásra használva, légkondival 8,5l. A régi swiftemmel ugyanitt 6-6,5 l Hallom persze a választ: Nehezebb, légkondi, gyorsabb. Igaz, de azért mégiscsak 20 évvel fiatalabb motor konstrukció. Nem? A céges 1.6 focus fogyaszt ugyanennyit, de az megy is...
-Hátramenetbe 10-ből kb 4-szer tudom elsőre berakni. kétszer kell kuplungolni
-Nagyon pattog kanyarban
-Magasan fogó kuplung, nyomatékszegény alapjárat. 24 év jogsi és sokféle autó vezetése után gondot okozott a lefulladás nélküli indítás.
-AC pumpa szürcsögés. A végén kicserélték de hosszas könyörgésre. Hülyének néztek és azt mondták ez ilyen...
- Már elkezdődtek a zörgések az autóban.
- néhány helyen már lepattogzott a festés.
Szóval azért ez mégsem egy Mercedes.

Ezeket meg lehet magyarázni, hogy a többi gyártó még szarabb. A fentiek ellenére szeretem, és élvezem a használatát, de nem istenítem mint sokan.

- AC pumpa sípol (cserélve)
- Csomagtérajtó nem záródik (javítva)
- Kuplung nyekereg (javítva)

Suzuki Pest

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Swift Következő autója? Ford Focus
Verdikt (5.6/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)