Tapad, mint egy gokart....
Szóval....nem tagadom, kissé elfogult vagyok az autóval szemben.Egy vidéki Suzuki márkakereskedésben dolgozom.Mikor megjelent a Swift II kicsit zizegtünk attól, hogy a MS Rt fogja magát, és valami olyan autót dob majd a piacra, amitől többet vár,mint amit az nyujtani tud.Tekintettel arra, hogy az előd a régi Swift több szempontból nagy kihívást jelentett.
Nos ez a "nagyon nagyon..." téma, ez most nagyot robbant.Pozitív értelemben.Az első érdeklődők, sokalták az árát, de nagyon egyszerűen meg tudtuk győzni Őket arról, hogy ezt a szériafelszereltséget, ilyen kasztnit, és versenyképes szervízárakat egyik márkánál sem találnak.Elkezdték vinni -venni a legújabb Swift-eket.Mindenki aki megvette természetesen beszámolt a tapasztalatairól kérésemre.
Visszajelzések szerint egyedül a csomagtér az, amit a legtöbben említettek.....többnyire szükösnek érezték.( ilyenkor sajnálom azt, hogy nincs egy igazi mondjuk a Liana sedanhoz hasonló nagy terjedelmű csomagteres autó a Suzuki repertoárjában)Ez a méret, csakis annak köszönhető, hogy a Swift 3,7 méter hosszú sincs, az utastere viszont tágas, kényelmes, igényes, tehát a hely ami a csomagtérből hiányzik az ott van előrébb az utastérben.
Elég sokat megyek ezekkel a tesztautókkal.Az első Swift ami a kezem közé került szegénykém nagyon mostoha körülmények között tengette napjait.Tesztvezetések / mazsolák az üveghangig kipörgetéssel...öreg rókák a 1500 alatti váltásokkal stb.../ elég sokat mutattak az autóról.A kupplung rásegítés (ami végett vissza is hívták ezeket az autókat) nálunk elég hamar beadta a kulcsot, azaz kinyomtam a pedált és nem emelt ki.Mivel a gyár ezeket az észrevételeket igen hamar lereagálta, úgy gondolom ez nem említhető olyan szintű problémának ami az autó megbízhatóságának hírét rontaná.
Mindent összevetve a Swift II-vel eddig megtett órák és kilóméter ( több mint 100.000) függvényében bátran kijelenthetem, hogy egy igencsak jól sikerült (valóban mini) autót kaptunk, ami hamar belopta magát a tulajdonosa szívébe.
- Romlani?....semmi....a gumik koptak meg, de ez részben nekem köszönhető...
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | – | Következő autója? | nem tervezek cserét, de ha bejönne akkor a Swiftesek táborát gyarapítanám |
Verdikt | (8.3/10) |