Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift GLX AC CD

Suzuki a ti autótok (sajnos az enyém is)

Az elején nagyon örültem neki, bár már akkor is sokalltam a 2750000-érte,igaz csak 2650000 lett volna ha 100 ért nem feszem meg a gyári "rádiót", (ami nemsokára a kukában landolt)
Később elszállt az örömköd,és maradtak abosszantó hibák, de abból nagyon sok.
Várom már hogy lejárjon a hitel (még 59 hónap),akkor azonnal eladom, és veszek egy pickupot vagy valamilyen terepjárót,bár lehet hogy ez is kevés lesz 5 év múlva.
Főleg ha demszky még pár évet regnál, akkor már csak tankkal lehet közlekedni a városban
(demszky-oszlop,fekvőrendőr,kátyú,parkolósáv,és minden ami a biztonságos közlekedést akadályozza)
járdán(ami parkolásra+közlekedésre is való) :) csak óvatosan lehet vele menni, mert alacsonyan van az első spoiler, és fényezve is van a sérülékeny rész+ előre is nyúlik ellentétben más típusokkal (számomra a ford focus II eleje az etalon).A FÉkbetétek 14000km alatt elkoptak, lehet hogy ez nem sok a mai autóknál, de olyanról is halottam hogy ennek a 2-3 szorosát is elmegy egy garnitúra.
Ebben az autóban minden vékony ,anyag-és súllytakarékos, hitvány,és az elmaradhatatlan suzuki-feeling.
Igazi Esztergomi autó.

- 7000 Km után jöttek az első zajok, 12000nél már mindenhonnan zörög,nyikorog
- AC-pumpa (gariba cserélték)
- zörgő műszerfal cseréje(ez is garanciális)
- Légbefúvó ventilátor csapágyzajos,csak 1es fokozaton hallatszik
- Ülésből hullik a fehér szivacs tömet,alatta olyan mintha hó esett volna :), csak el ne foggyon az ülés
- kis sebességnél nyikorog a fék és fémes hangot ad még MELEGEN IS !!
- Pocsék zajszigetelés, kivülröl minden behallatszik
- Kívül Patentok esnek ki ez csak kb. 200FT/db
- Kuplung kinyomó munkahenger NEM JAVÍTHATÓ !!! (tény, hogy a 15 suzuki-szerviz közül akiket felhivtam eggynek sem volt,mindenhol azt mondták hogy nem gyárt a gyár,majd fog....Ez elfogadhatatlan egy piacgazdaságban, hogy nincs alkatrész valamihez)
- Kértem hogy tegyenek rá egy újabb szoftvert tekintettel a magas fogysztásra (városban 9-12 L stílustól függően) megtagadták.

Suzuki Hollós

Náluk vettem az "autót" , ennek ellenére elfelejtettek értesíteni egy központi visszahívásról (valami cső,ami a kuplung beesését okozta).Végülis egy másik márka-szerbízben kicserélték.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? ESCORT Következő autója? TEREPJÁRÓ VAGY FORD PICKUP
Verdikt (3.5/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)