Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1,3 GLX

Suzi- h?séges kis drágaság - egy ?szinte történet

Egy napon eldöntöttem, megveszem életem els? autóját. Nagy volt a dilemma, milyen is legyen, használt -e vagy új. Opel, suzuki vagy toyota? Nos, hosszas tanakodás után elmentem a debreceni suzuki szervízbe az árak fel?l érdekl?dni. Sajnos itt majdnem vissza is fordultam, (az új swiften kívül más suzuki típus nem jött szóba)mivel nem épp a legolcsóbb autó. A "baj" akkor történt, mikor a kezembe nyomták a slusszkulcsot, hogy vigyem el a drágát egy próbaútra. Nos, ekkor szerettem bele végzetesen. Mivel régi swiften tanultam meg vezetni, volt némi viszonyítási alapom. Hát ég és föld volt a vezetési élmény!!! Így beadtam a derekam, megvettem! Rövid id? leforgása alatt már magaménak is tudhattam, májusban ki is gördültem az utakra.
Legnagyobb sajnálatomra, 1,5 hetes korában (450 km megtétele után) már tesztelni kényszerültem a törésállóságát, és a biztonságát :( Két autó ütközött el?ttem, és nekemcsapódott az egyikük. Nos, nem sok sérülése lett hála istennek, és nekünk sem lett benne semmi bajunk. Amit írtak róla a sajtóban, tényleg jó a töréstesztje! Csak ajánlani tudom.
Amint megvolt a javítás irány Dél-Olaszország. 4000 km oda-vissza, hegyeken-völgyeken, autópályán, rázós utakon. Minden gond nélkül, biztonságosan elértük célunkat. Még Olaszországban is megcsodálták a kis autót! Mivel akkor még alig volt benne ezer km, sikerült jól bejáratni ezen a hosszú úton. A fogyasztása autópályán 5,5-6 liter volt (megpakolva csomagokkal, két emberrel, és átlag 110-120 km/h-s tempónál) Vegyesben 6,5-6,9 a fogyasztása (függ a lában nehézségét?l). Városban 7,5.
Azóta is hibátlanul m?ködik, csak vigyázni kell az ?rültekkel!

Pozitívumok:
-jó szervíztapasztalat
-megbízható autó, jó motor (4000es fordulattól bepörög mint állat), hatalmas oldaltükrök, sokkal jobb, kis áttétes, pontos sebváltó, jó fékek, motorzaj alig hallható
- kényelmes hosszú úton is, nagyon jó kialakításúak az ülések el?l
- jó hangzása van a CD-s, 6 hangszórós rádiónak
- töréstesztje kiváló
- jó a fogyasztása, ebben sokat segít a pillanatnyi fogyasztásmér?
- pozitívum a kormányon elhelyezett rádióvezérl? gombok kialakítása

Negatívumok
- picit magas ár
- nem pontos illesztés a csomagtartó ajtajánál bal oldalt ujjnyi rés van
- kicsi hátsó ablak (nehéz volt meszokni)
- néha nyirkos id?ben nyikorog a kuplung
- kicsi a csomagtartó (ami ugyan a lehajtható hátsó ülésekkel kompenzálható)
- a suzukinál megszokott sípolás ha nincs bekapcsolva a vezet? biztonsági öve

- Egy szerencsétlen balesetnek köszönhet?en bal els? lámpa, lökhárító, bal els? sárhányó, kerékdob - szerencsére a vétkes autóvezet? kötelez? biztosítója fizetett, 240000ft körüli összeget, + kártérítést nekem.

Debrecen, Mikepércsi út, Suzuki Limuzin Autóház

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? nem volt, ez az els? autóm Következő autója? maradok ennél, nem adom el egyhamar :)
Verdikt (8.7/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)