Sportos, precíz, megbízható!
Életem első új autóját vettem meg ez év májusában. A Suzuki mellett döntöttem, mert felszereltsége, ára és legendás megbízhatósága meggyőzött. Nem vártam sokat az autótól, mondván "csak egy Suzuki". Hozzáteszem nagyon tetszett az autó formája. Amikor átvettem az autót, viszont csak és csakis kellemes csalódások értek. Kényelmes, nagy hely van elöl. A kormány könnyű, de határozottan irányítja az autót.
A váltó nagyon határozottan működik (értem ezalatt, hogy nem lötyög, pontosan a fokozatba csúszik), de könnyen kezelhető. A futóműve feszes véleményem szerint. A belső tér modern, bár a GC kivitelben elég spártai, egy CD-rádióval azonban fel lehet dobni ezt is. A műszerfal és semmi más nem zörög (még?).
A menetteljesítményekről: bár még az elején járok, de szerintem 1, 2 fokozatban gyengusz az autó, és nem húz valami meggyőzően. 3-asban már lehet érezni a gyorsulást kb. olyan 80-tól. 150 km/ó utazósebesség 3 személlyel csomagokkal nem meglepő többeknek, nekem az volt. A kuplungom néha nagyon ritkán nyikorog, azonban engem nem zavar, és nem is fog fent. A csomagtartó valóban nem óriás, de egyedül vagyok így megteszi. Egy nagyobb bevásárlásra is elegendő.
A fogyasztás: első fogyasztásom 200 km város, 200 km országút 6,2 l. Ezután csak országúton használtam: 5,7 l.
Sokan hitetlenkednek most, de több Swiftes is igazolhat.
Persze nem gyilkoltam a gépet, azzal ráérek majd 5-6-7 ezer után.
Amivel nem vagyok megelégedve az az autó féke. Nagyon puhának érzem. Megfogja az autót, de aki vezetett már pl. VW-t az tudja milyen határozottan fog abban a fék.
Összegzés: nemhogy nem bántam meg a vételt, egyenesen jó üzletet csináltam. Megbízható, kényelmes, sportos, alacsony fenntartási költségekkel üzemeltethető, 3év garancia.
- Semmi.
Suzuki Pest: Korrekt, megbízható, gyors.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | öreg cápa 5-ös | Következő autója? | SX4 talán |