Sportos Hot-Hatch
2007 május 8-án vettem és még csak 840 km-t tettem bele. Vigyázok rá és rendesen bejáratom ahogy kell, ezért még nem tudtam kipróbálni mit is tud. Már induláskor is nagyon határozottan érezni az erejét - ami meglepő egy 125 lóerős autótól - ez gondolom a rövidebb váltó miatt is van.
Nagyon tetszik az úttartása, hasonlít ebben a 97-es CRX-emhez, pedig az majdnem fele ilyen magas volt és szélesebb gumikon is gördült. A 17-es kerekekkel (főleg Budapesten) óvatosan kell menni, nehogy belemenjek egy komolyabb úthibába, de a keresztirányú útbordáktól eltekintve nagyon szépen teszi a dolgát a futómű, inkább stabilnak és megnyugtatónak mondanám, mint kényelmetlennek az utazási komfortot. A váltó rövid úton, pontosan kapcsolható, támogatja a gyors váltásokat.
Ami kifogásolnivalót találtam az mindössze a gyári CD-s fejegységhez és a hangszórókhoz köthető - a fejegységre alapban nem köthető erősítő, mert nincs rajta RCA kimenet illetve a hangszóró kérdést a gyár a fellelhető legolcsóbb megoldással pipálta ki - méltánytalan egy ilyen jó kis autóhoz és jelentősen lerontja a vezetési élményt.
20070806:
Az autót már próbálgatom, már még most sem forgatom 5500-6000 fölé a motort. A fogyasztásom, viszont megnőtt 9,5 - 10 literre, nagyrészt kikapcsolt légkondival , viszont csak Budapesten belül használom és rövid utakra (1-8 km). Sajnos kezd zörögni nyikorogni belül pár dolog, de még most kutatom a forrásokat. Még semmi bajom nincs vele - kopkop...
Autópályán tényleg jól jönne egy kímélő 6. fokozat, mert az 5. nagyon rövid és így hangos a motor - de ez legyen a legnagyobb baj :)
- Eddig semmi...
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |