Piros gombóc
A vásárlásnál a Swift mellett szólt az ára, a kiterjedt szervizhálózat , és persze a formája. Rengeteg van belőle, úgyhogy ez ma már annyira nem tűnik fel, de igen is szép autó.
Kuplungnyifogás: az átvétel után egy darabig nyifogott a kuplung, amit a suzukis fórumokat olvasva már vártam is. Azóta viszont meg sem nyikkan. Remélem ez végleg elmúlt.
2008.03.28.: nem tért vissza, viszont rendszertelen időközönként nyikorog a fék. Tavaly, amikor melegebb lett, megszünt a féknyikorgás.
2009.08.14.: Időnként azóta is nyikorog a fék. Különösebb logika nincs benne, hol melegben, hol hidegben, bármikor. Egy-egy határozottabb fékezés ideig-óráig segít rajta.
Lefulladás: amikor hazahoztam, vagy ötször fullasztottam le mikor tolatva beparkoltam... Kezdő vezetőknek eleinte szokni kell a kuplungját.
Az utólag beszerelt kiegészítőkkel volt eddig inkább probléma. A tolatóradar a második naptól kezdve már nem prittyeg, csak kijelez. Mondjuk ezt direkt nem javíttattam meg, mert így jobban tetszik, a prittyegés picit idegesítő volt. Az utóbbi időben azonban néha hülyeséget mutatott a tolatóradar számlálója. Állandó jelleggel nem hülyül meg, csak időszakosan, leginkább erős napsütésben.
Légterelő: Szatuna a márkája. Khm... szóval ha légterelőt vásárolnék legközelebb az autómra, akkor biztos nem ilyent vennék. Döbbenetes szélzajt tud produkálni. Ráadásul nem tökéletes az illeszkedése, ezért megesik, hogy akadályozza az ablakemelőt.
2013.03.25.: alapvetően elégedett vagyok az autóval. Elképszetően megbízható, strapabíró.
- A tolatóradar rakoncátlankodott, de magától megjavult, illetve a légterelő miatt szorult az ablakemelő. - - Nagy esőben elkoszolódott a hátsó lambdaszonda. - Többször is megesett, hogy falevél került a szellőzőrendszerbe. - - Az ablakmosó tartályból kivezető csövet elrágta egy nyest.
Suzuki Pászti
undefined