Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1,3 GLX AC CD

Országúti veszedelem

Nem hittem volna, hogy az első 900 km alatt 5,8l , azóta 5,9 l a vegyes városi/országút fogyasztásom. A harmadik fokozat a legjobb 50-135-ig ugrik a kocsi a 92 lóerővel.
Na folytatom, mert sokan írnak. Gyerekek annak is igaza van aki azt írja 6l körül fogyaszt, és annak is aki azt írja 7l alatt nem. Minden csak a jobb és a bal lábtól függ, +vérmérséklettől függ. Én a 28 éves vezetésem alatt megtanultam takarékosan is, meg sportosan is vezetni. Azt megcsináltam a szalonból (óraállás: 3 Km ) kihozva a 2/a-n úgy próbából mit szól a motor a 130-140 -nek. Hát röhögte, tévhit, hogy nem szabad pörgetni mert nyers. A kocsi kb. 3000-es fordulatig kényelmes és takarékos motor, de amikor a 31-e főúton hazafelé Szecsőig a sok mazsi ( enyhe kanyar fék, 60 km/h) bénázik, elönti a kaki az agyam, kapcs. 3, gáz autó lódul állva hagyja a sort. És ilyenkor amit az elején írtam 135-ig röhög. sor meg állva marad. Igaz ilyenkor a benzin is jobban fogy. A többit majd még! Na itt vagyok több mint 25 e km után, ami 1 év alatt került bele. Ez az autó a kis autók király( bár nem kicsi belül sem. Sajna 1 Jumper hátba vágott nem kicsit októberben, mikor kiszálltam én lepődtem meg: Csak a csomagtartó ajtó, jobb hátsó lámpa, lökhárító sérült meg. A jumpernak sokkal nagyobb kára lett: bal első lámpa, lökhárító, motorház tető, szélvédője berepedt, na és az "A" oszlop is elment, az ajtaja nehezen nyílt, nyikorgott neki. Szóval 1 jól összerakott autó.

- Még a megtett 25500km alatt nem volt problémám vele 1 hónap alatt.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? Szamara Következő autója? nem tudom
Verdikt (7.7/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)