Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.3 GLX

Minek is nevezzelek...

Kevés még a tapasztalat, de van pár jel, ami némi borúlátásra ad okot. A családban van egy régebbi generációs Swift is, "aki" egyetlen versenyszempontból indul csak hátránnyal: Nem olyan szép, mint az utódja, mégsem cserélném el az újra. Az ülések nem túl kényelmesek, nagyok a holtterek, zavaró a kormányra ráhajított rádió-kezel?szerv arzenál, mire a hátsó szélvéd?t lemosod és letörlöd, addigra pont egy fára csavarodsz, ugyanis rutinból nem olyan egyszer? m?velet ám hátsó ablakot törölni (Ebben a kocsiban). Ha nem tanulmányozod kell?en indulás el?tt a végrehajtás mikéntjét, akkor barátom így jártál. Apróság, de bosszantó: gyárilag ebbe a típusba ill? szönyeg még nincs, minden más gy?r?dik benne, ez f?leg gázadáskor tud baromi bosszantó lenni. A kulcsba épített nyitó záró gomb egyre jó: már 4-szer zártam és riasztottam magamra a kocsit indításkor. Nagy élmény...
A kocsiban minden ki van világítva, kivéve a fényszóró magasság állító gombot. Így azt este megtalálni, kisebb kaland. A váltó, bár pontos, kissé testesen jár, mintha folyékony betonnal öntötték volna ki. És hát az a csodálatos zörgés... Inítás; belül néma csend, ezért aztán ha elbambulsz, akkor ráindítás és iszonyú kerregés. Hm... Szóval indítás: semmi zörej nem árulja el, hogy jár a motor. 1 fokozat: nyugodt váltó, 2 fokozat: még itt is, 3: Itt elkezd zörögni...el?ször csak a váltó, aztán 3500 fordulattól az egész kardánbox. 4-t?l aztán megint jó. Elvittük szervizbe. Megcsinálták. Jó volt. 3 napig...
Megérte e az árát? Ezt 2000 km után még nehéz megmondani, egyel?re azt mondom: talán. Félek, hogy ez már nem lesz olyan elny?hetetlen, mint sokak által agyonfikázott, általam imádott el?dje. Új konstrukció, ilyenkor még el?fordulhatnak gyerekbetegségek...legyünk optimisták no! Aztán majd elválik.

- Harmadik fokozatban zörgött a sebességváltó. Garanciában megcsinálták, úgyhogy most megint zörög

Lakóhelyhez legközelebb, maradjon az én titkom

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Régi Swift Következő autója? bicikli
Verdikt (5.8/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)