Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.3GS

Kiváló autó kis hibákkal

Októberben vettem át a Suzuki Világ márkakereskedésben. Róluk csak jót írhatok, itt éreztem úgy hogy el szeretnének adni nekem egy Swiftet. Meglepetés volt a szalonban a dolgozók hozzáállása az ügyfélhez. Sajnos ez más kereskedésben nem így van, vagy csak én nem fogtam ki azokat.
Szóval az autó.... 1.3GS, ezüst színü. Nagyon örültem neki, bár az örömbe vegyült bánat is, mivel az átvételkor csúcsosodott ki a válság, forint gyengülés, és én svájci frank hitelre vettem......!
Persze ez az én bajom , de hát ezt előre nem láthattam.
Eddig vezettem 3500 km -ert, jobbára országúton. Jól fekszi az utat, kellemesen vezethető. A gyári rádió szerintem megfelelő az átlagos tulajdonosnak, nem hiszem hogy egy ilyen tucat autótól jobb minőséget lehet várni. Az ülések kényelmesek, kárpit jó. Ötletes megoldás a hátsó csomagtartó vizszintes elválasztása.
Jól megy, igaz csak akkor ha pörgetve van, 5. fokozatban már nem húz, gyakran vissza kell váltani, előzésnél főleg. Nagyon szeretem az alapjáraton forgó motor hangját, lágyan zümmög. Ez nekem fontos, mivel a dízel hangot kicsit megutáltam a korábbi autónál.
Amivel nem vagyok teljesen megelégedve, az a fogyasztás, a fék, és az autó zárása.
A fogyi visszafogott tempó mellett is 7 liter, de hozzáértők szerint ez lejjebb fog menni később.
A féket taposni kell, a Renault fékkel nem említhető egy napon sajnos.
Az ajtókat többször nem sikerült lezárni csak sokadszorra, valószínüleg érzékenyebben reagál a hőmérsékletváltozásokra.
Amivel még nagyon elégedett vagyok az a digit klíma(sokkal drágább, és patinásabb márkáknál súlyos "extra pénz"-ért mérik!!!)és az ülésfűtés(ezt meg nem is lehet kérni még plusz pénzért sem sok márkánál).
Szóval összességében elégedett vagyok vele, megéri az árát.
No persze nem a listaárat (3.620.000 FT), mert ez szerintem egy nagyon erősen eltúlzott ár, de a 2.5 M körül már reálisnak mondható.
5500 KM-nél járok most.
Két probléma van jelenleg, a fogyasztás, és az esetenkénti nehezebb indulás.
Fogyi az felmegy 7.5-re is esetenként(átlagról van szó), ezt még a téli körülményt beszámítva is sokallom egy 1.3-as motortól.Nem taposom a pedált, max 100-120 amit "tépek" vele.
Több esetben a beindításkor hosszan indítózom, ez is egy új autótól szerintem nem elfogadható.

- Egyenlőre semmi.

Suzuki Világ Budaörs

Fenntartási költség (7) Évjárat 2008
Előző autója? Thalia Következő autója? Belátható időn belül nem lesz
Verdikt (6.4/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)