Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1,3 GLX

Kis kávédaráló :)

Ez a feleségem autója, így én a sajátomhoz (Kia Cee´d 1.4EX) tudom hasonlítani. Igaz, nem azonos kategória, de árban majdnem azonosak. (~600ezer forint volt az árkülönbség, de a Ceed szinte fullos (digit klíma, 4el. ablak, esőérzékelő, USB, ESP...)
Összesen 70ccm a két autó közötti lökettérfogat különbség , de menetteljesítményben ég és föld. Mostanában sokat használtam autópályán, és nagyon meg kellett gondolnom, mikor előzzek ki vele. (120nál vissza kell tenni 4-be)
Persze az autó mentségére szóljon, az esetek 99%-ban városi tötymörgésre van használva, így nagyon el van lustulva. Ami engem nagyon meglepett (és elkeserített), az az iszonyatosan hangos motorhangja, illetve a rádió gyenge minősége. Sajnos úgy szól, mintha nem is lennének a tükörbe építve magassugárzók, és az egész rendszernek kicsit doboz hangja van. A vételi erősségről pedig inkább ne is beszéljünk. (bár ez a Kiának sem erőssége (Siemens)) Az ülések kárpitozása mutatós, de iszonyat kényesek (a gyerekülés 1 év alatt szőrösre dörzsölte)
A felszereltségével meg vagyok elégedve (el. ablak, el. tükör, manuális klíma, CD-s rádió), de a műszerfal világítása röhej. Az "illumi cancel" kapcsoló az évszázad vicce, főleg, hogy az óráknak máshol kell állítani a fényerejét. Amit kicsit hiányolok belőle, az a fedcomp. Sokszor érdekelne, az átlag fogyasztás, illetve a még megtehető távolság kijelzése.

De mindezek ellenére mutatós, aranyos NŐI kocsi... csak kicsit borsos áron adják.

- Féktuskó csere, ablaktörlő motor csere, rádió meghülyül és gyenge a vételi ereje, fékek csikorognak (akkor is, ha nem fékezel), kanyarban csikorgó (virsli) gumik

Kubat Vincz Székesfehérvár - drága, átverős szerviz

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (4.9/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)