Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift GLX 1.3 AC/CD

Kis Dugó :)

Azt hiszem októberben döntöttem el, hogy megveszem a Törpét :)) Egy Mazda 323 1.5 szedán 98-t használtam elötte. Azzal is meg voltam elégedve, a kötelezön kívül(olaj, szürök, gumik) nem kellett rá sokat költeni, de nagyszerü szerelöm is van, tegyük hozzá. Aki Swift mellett dönt annak mindenképpen javaslom, hogy nézzen alaposan körül a kínálatból, mert ég és föld a különbözö szalonok ajánlatai között a különbség. Javaslom a vidéki szalonokat is, mivel a Budapesti és környéki suzukis kereskedéseknél sorban kell állni az autókért, míg vidéken sokkal nagyobb a kínálat, vagy relatív kevesebb idö alatt jön, jöhet meg az autó. Míg pesten 2-2.5 hónap alatt jött volna meg a megrendelt autó, az vidéken, (vagy nagyobb eladási potenciával rendelkezö budapestieknél) 1-1.5 hónap a leszállítási idö. Én a paksi kereskedésben találtam meg a KIS DUGÓT. Ez egy un. importból visszamaradt model. Ami csupán annyit takar, hogy a nyári gumi 185/60/15R és van benne hamutál és cigi gyújtó, ami számomra, mivel nem dohányzom teljesen szükségtelen, legalább van hol az aprót tartani.

Nagyon hamar megszoktam a kezelését, igazi élmény vezetni de van néhány zavaró dolog: néhány száz km után a kuplung nyikorogni kezdett, amire a szervízben sem tudtak mit mondani, ahogy azt írtam is már. Továbbá zörög a bal hátsó ajtón lévö ablakfelhúzó kar, és a hátsó ülés is. De egyik sem nagyon zavaróan, csak amikor véletlenül hátul utaztam, akkor vettem észre. És elég szükös hátul, de mivel leginkább egyedül, vagy ketten utazom(unk) nem számít.
Néhány szó még a kényelemröl: az utazás kellemes élmény, a vezetöülés pazar, de tényleg: végre egy autó amiben nem fáj a hátam :))). A Hi-Fi nekem megfelelö, de tény hogy a basszus kicsit kevés és nem tud MP 3-t. A fogyasztás igazán jó, a menet stabilitását nem a téli gumikon akarom tesztelni, de a nyári szélesebb gumukkal biztosan jobb lesz, mint a mostani "virsli-gumikkal".

Összegezve: Kicsi, jól felszerelt, kényelmes, talán árában picit elhibázott, de mindenképpen jó kis autó az új Swift.

Mindenkinek ajánlom!

- Sajnos 500 km után a kuplung nyikorogni kezdett, a szervízben "Ha kicseréljük sem lesz jobb, a gyár sem tudja mit?l nyikorog" válaszokat kaptam.

Paks Suzuki Barta

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? Mazda 323 1.5 Következő autója?
Verdikt (8.1/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)