Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.3 GC 3ajt

Kicsit csalódtam!

Nekem tetszik a formája azzal tisztában voltam,hogy zörögni fog a belsejében a sok müanyag de azt nem gondoltam,hogy szerkezetileg ennyi bajom lesz vele.Sokan írják,hogy ilyen -olyan ,silányminőségű kárpítok,illesztések de ez látható volt a vásárlás előtt is!Mivel a munkámbol kifolyólag sok márka fordul meg a kezem alatt mondhatom,hogy ránézésre ebben a kategoriában nincsenek nagy különbségek sőt!Árban ha alkudozik valaki a Swiftet olcsobban megkapja a kategoria társakhoz képest!Az lehet hogy más gyármányú autok legalább szerkezetileg sokkal jobbak /nincs ennyi bosszantó meghibásodás/de ez csak huzamos használat esetén derül ki!
Én szeretem az autómat,épitgetem/alukerék,spoiler.zene,ködlámpa stb/ Nem akarom eladni csak probléma mentesen használni de úgy látom ez nem fog menni!Szerintem az sem lenne tulzás ha többen összefognánk és akár a kermi-nél panaszt tenne az ember,mert ez türhetetlen amit gyártanak!/ÚJ autó címszó alatt/.A gyár szégyelhetné magát a"minden forintot sporoljunk meg címszó alatt" tudatosan megkárosítják a vásárlókat!!!

- Tisztelt olvasok!2007-ben vásároltam életem első új autóját,már a megvételnél/3 hónap alkudozás 8-10 kereskedővel/ itt sporoltam kb.300.000ft-ot.Kp-ért vettem,volt autóbeszámítás is így névreírva 2 millió ft.volt./korrekt ár/.
- Közel 1 millió km.-t vezettem már,autós szakmám van így értek is hozzá! Tapasztalataim:3 ajtós változat vezető ülése azonos az 5 ajtóséval/semmi könnyített háttámla döntési funkció vagy ilyesmi/ tehát hátulra a ki-be szállás elég nehézkes főleg mert a jobb első ülés is nehezen müködik /akadozik nem áll vissza a helyére/ A vezető ülés aljából morzsolódik a szivacs.
- Az autóból nehézkes a kilátás minden irányban./piros lámpa,sávváltás stb./Az A oszlop vastagsága olyan,hogy bizonyos szögben 1 elefántot is eltakar!
- Kuplung:Lenyomáskor müanyagosan recseg./zsírzás segít/Mikor beleültem a kocsiba azt hittem vissza adom a jogsimat, elindulásnál/vagy lefulladt vagy szinte csikorgó kerekekkel tudtam elidulni/kis emelkedön gáz-kuplunggal megtartani lehetetlen.Némileg orvosolható a gázpedál és gázbowden csatlakozásánál a gumi elem kiírtásával!Így már kezd olyan érzése lenni az embernek,hogy akkor ad gázt amikor akar/nem a gumicsatlakozó RÓGYADOZÁSA vezérli a gázt/
- Váltó:Nem lehet ráfogni,hogy sportosan lehetne vezetni,csak hímes tojás üzemmódban/gyors váltásnál 2.3.4.R.reccsen pontatlan/
- Fék:KATASZTRÓFÁLIS!Kézifék nyúlós,nem egyformán fogja a kerekeket.A főfékhengerem átereszt,a hátsófék önbeállója nem müködik,/ doblevétel,kézirásegítés/majd megint semmi!
- Belsőtér:kétszóval olyan -amilyen ,ennyi pénzért ez van.De az hogy sötétben a lámpa magasság állító és illumi gombja sem világít.../az illumi gombhoz megy világítás szál csak vak foglalat alj van benne/tettem bele égős foglalatot-világít csakhogy maga a kapcsolofedél tömör fekete müanyag /nincs kikönnyítve a szövegnél/ezért adtam a sz...-nak 1 pofont,ugyanúgy sötét abal opldal/fullosabb modelleknél világít,tehát kétféle kapcsoló fedél létezik/erre nem tudom mit mondjak!
- A biztonsági őv figyemeztető hangjelzése kritikán aluli,bezzeg ha a világítást rajta hagyom azt nem jelzi/pedig ugyanaz a BCM-ben elhelyezett csipogó végezné!/sikerült ezzel is 3 ft-ot megspórolni/50 cm vezeték/
- Csomagtartó 2007-ben csak kívülről,kulccsal nyítható,ehhez sem lehet hozzászolni!
- Ablaktörlőm szaggat néha hangot is ad hozzá/már 3. pár különböző típusu lapát van rajta/
- Szervízben elmondom a hibákat/nem a hiányosságokat/ülés morzsolódik,fék,kuplung :Az a válasz micsoda 1 problémás ember vagyok!Az ablaktörlőre a válasz:vegyek jobb minőségű ablakmosófolyadékot/ez ok,de jobb minőségű esőt nem tudok rendelni/.
- Tehát még irhatnám,majd még fogom is de egyenlőre ennyi.
- Úgy gondolom az ember azért vesz új autót mert szeretne 1 pár évig gondtalanul autózni de az új SWIFT-tel csak gondot vesz a nyakába és bosszuságot!

Mivel az autó még megvan és továbbra is megyek oda.....

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? Mercedes 123,124 Következő autója? Még megvan
Verdikt (4.5/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)