Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.3 GS

Kék villám

Mielött megvettem ismertem az autót, mert sokszor volt szerencsém menni céges Suzuki Swiftel. Ahhoz képest, hogy 92 lóerős, többet vártam tőle az elején, de ha sokszor meghajtod, akkor egyre jobb lesz. Most 18ezer kilométer van benne egyre dinamikusabb. Nem szereti a 98-nál magasabb oktánszámú üzemanyagot. Többet fogyaszt vele és nem megy jobban. Most, hogy megszűnő félben van a 98-as üzemanyag, rászoktattam a SHELL EURO 95-re. Elérhető áron van és (legalább is a keszthelyi kúton lévő benzinnel) jobban megy! Én csak hosszú távon használom, városban nem nagyon. Panaszokat hallottam már róla, hogy zabálnak, de szerintem a zöme a rossz vezetési stílusból adódik. Nekem 6,2 - 6,5 literes fogyasztás jön ki úgy, hogy 120-as tempóval használom. 8,3 liter volt a legtöbb, amikor Keszthely - Budapest úton az autópályán 160-170km/h val mentünk vele. Családban van még Swift, ami meg állandóan városban megy. 8 litert még nem érte el a fogyasztás klíma használatával sem. Ajánlom mindenkinek a gyári levegőszűrő helyére betehető sport légszűrő betétet. Igaz, nem olcsó dolog, de csak egyszer kell megvenni és jobban harap tőle az autó. Érdekes jelenség, hogy a gyári 6.500 fordulatszámon leszabályozó motort, ha sokszor meghajtod és sokszor mész vele hosszú úton 150-160-al, akkor idővel 7.200 fordulatnál hamarabb nem szabályoz le. Nem tudom pontosan miért van így, de nagyon ki lehet huzatni. Persze ne állandóan, mert az biztos nem tesz jót neki. Mindenkinek javaslom még azt is, ha megvesz egy 0 kilóméteres Swiftet, és megvan benne az 1.000kilómnéter, akkor menjen el vele egy hosszú autópályás útra és ne kímélje! 3-4száz kilóméter után, olyan lesz, mintha kicserélték volna! Raktam bele 35mm-es ültető rugót. Nagyon rajta van az úton, bár a gyári rugóival sem panaszkodhat!

- Szerncsére nem romlott el benne semmi.

Suzuki Generál Zalaegerszeg Farkas Józsika

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Liana Következő autója? SUZUKI
Verdikt (8.5/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)