Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.25 DDIS GLXAC

Jó kis Diesel

Nem tetszett:A 4 liter helyett 5.5 alá sehogy nem megy, az utastérben a műanyag borítások nagyon sérülékenyek,a gyári fékbetét,féktárcsa gyenge anyagból van,és az ebből adódó hibákra garancia nincs. Erre a magyarázat Béna a lábam és szétfékeztem. --------------------------------------------2007.03.11 Már 3. alkalommal én szervizelem, 10 ezrenként cserélem az olajat, mert senki nem várhatja el 3.2liter olajtól hogy 15 ezret kibír. Olvastam pár ítéletet,HOGY ESZI AZ OLAJAT: de nekem olajcserétől-cseréig még 1 decit sem kellett utántöltenem.HOGY KIVEREGETI AZ IZZÓKAT:most van a gépbe 71000 de csak egy tompítottam ment ki.Az autó gyengéje szerintem a fék, az kicsit alulméretezett, mert 2-3 140-ről lefékezés és megég a betét.Kb 55000 után(fel nem fogom miért) kb fél literrel kevesebbet eszik.63000 nél kiment a MAP senzor ez 25000 forint. Én egy VW-Audi szervízbe dolgozok de csináltam már 6-800.000Ft-os javításokat 2-3 éves autókon ezért nem haragszom rá.Szerintem jó kis gép, ami nem autópályára lett tervezve, de ott is megállja a helyét a 140-150-es utazóval.Úgy tervezem ha lessz benne 100.000 akkor kiveszem a 4 porlasztót bevizsgáltatni, mert tud csúnya dolgokat csinálni, mert ezek a Common Rail porlasztók eddig vannak hivatalosan tervezve. Ha lesz valami baja akkor jelentkezem.

- -iZZÍTÁS 2-SZER, komplett elsőfék csere, izzítóelektronika 1-szer,hátsó lengéscsillapítók 1-szer.63000-nél Map senzor csere,66000-nél Fékbetét,

Kb.30000-nél másodjára is elment az izzítás,és izzítógyertya cseréje közben beleszakadt egy gyertya. Erre azt mondták már így hoztam be azért nem volt izzítás. Erre én mondtam nekik,hogy ők cserélték utóljára a gyertyákat,ha nem sikerül a gyertyát kivenni akkor tesznek rá egy új hengerfejet mert én nem engedem megperselyezni a hengerfejem! valahogy kivették utána.

-a 45 ezres szervizt én végeztem el,az olajleeresztőbenn az imbusz lesarkalva,a gázolajszűrő,olajszűrő,levegőszűrő még gyári volt! Rengeteg kis fül a motortérbe le volt törve és vissza gyorskötözőzve.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Golf 1 1.6 GTD Következő autója? Szerintem valami Japán Diesel.
Verdikt (5.8/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)