Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1,3 GS 5a

Fehér golyóbis

2005 novemberében vettük meg, a családban ez sorban a 4. Suzuki. Utoljára egy Wagon R+ volt, ég és föld a kettő (a Swift az ég...).
Tetszik a formája, vagány, modern, főleg az alufelnivel.
A motorja szerintem jó, ahhoz, hogy menjen rendesen pörgetni kell, de ez a kis hengerűrtartalom hátránya. 4000 felett nagyon megy. A futómű az aranyközépút a feszes és a kényelmes között, a kormányzás kellően közvetlen. Még az ajándékba kapott téligumival sem volt nagy a futómű zaja, de a nyárival még halkabb lett.
A vátó a kedvencem, pontosan, rövid utakon és határozottan működik, nagyon jó érzés váltogatni. A kuplung tényleg magasan fog, néhány kilóméter alatt hozzá lehet szokni. Viszont idegesítő a nyikorgása a pedálnak, a zsírozás sem segített a dolgon....
A műszerfal szép, egyszerű vonalakkal operál, minden nagyon jól kézre esik. Az ülésfűtés hideg reggeleken iszonyat jó dolog, pillanatok alatt felmelegíti az ember ülepét, szinte fáj kiszálni a sok mínuszba. Az ülések kényelmesek, hátul a 178 cm-mel elférek, jó, hogy lecsúsztathatók a hátsó fejtámlák. A magas övvonal ellenére jó a kilátás, a visszapillantók hatalmasak, azért tolatáskor kicsit nagy a holttér, de nem vészes. Dzsuvás időben nem árt vigyázni a kiszállásnál, legfőként a hátsó részről, mert könnyen letörölhetjük akaratlanul is a küszöböt nadrágunkkal. A kulcs nélkül nyitás/indítás az első napokban szokatlan volt, de gyorsan meg lehet szokni, nagyon tud hiányozni egy "hagyományos" autóba átülve. A fogyasztás az elején télen, leginkább városi körülmények között használva 9 liter körül volt, de azóta 8 körül van, többségében lakott területen használva. Lehetne kevesebb is...
Összességében nagyon jó vétel volt, egy korszerű modern autó, a vételára a felszereltség tükrében nem is olyan vészes.

- Visszahívás a kuplung miatt, nyikorgó kuplung pedál. Ezt leszámítva semmi.

Szigeti Autóház, Bicske

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? Wagon R+ Következő autója? egy darabig semmit
Verdikt (7.2/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)