Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1,25 DDIS GLX

Diesel Clio vagy Swift? - kicsi gyenge de fogyaszt

Ez az auto nagyon jol meg van epitve kar hogy nehezen indul a moci meg melegen is elotte Cliom volt 1,5 dCI (68 LE) az mindig -20 fokban is pocre indult 200 000 km utan is. Ez a kis fiat motort azert kerregtetni kell hogy beinduljon de eddig mindig elsore ment.
Gyenge GYENGE inditasi nyomatek a Cilo alazza nyomatekban neki nem kellett gazt nyomni viszont swiftem lefulladt meg sik uton is indulaskor.
Nagyon jo a turboja bar kisse magason fog csak 1700 tol kb.
Sokat fogyaszt!!! Bar 100 kg-al nehezebb es tempomattal vezetem de ez 4,3 ala csak egyszer ment. Varosban Tiroli hegyes videken hideg motorral jarva szinte mindig 5,5 re is felmegy a fogyasztasa gond nelkul.
Utalom hogy 800 km-nel tobbet menni egy tankkal nem lehet csak rizikosan. A Clioval telen 1100 km-t nyaron siman 1300-1400 km-t mehettel egy tankal ami 48 liter korul volt. Ott a fogyasztas nagyon ritkan csak autopalya hasznalat mellett erte el a 4 l/100 km-t de alapbol 3,8 L volt a fogyasztasa telen (3,9) nyaron. (3,6-3,8)
Szerintem ennek a motornak sem kellene tobbet fogyasztania mint a clionak bar ez a kaszni nagyobb nehezebb is de ez nem szabadna 0,5-1 l fogyasztas novekedest eredmenyezni. Az tudom mondani hogy nagyon jo a futomuve kerekei is jok bar vekonyak igy az ront a kulson.
Szertem es ha igaz hogy 500 000 km-t elmegy akkor soha nem adom el.
Klima gyengus de folyamatos hasznalat mellett fazni is tudsz a kocsiban. (legkisebb ventilator fokozat mellett is) hasznalatara foleg orszaguton nem erzel fogyasztasnovekedest!!!
Magyar gazolajbol jobban kajan 4,6-4,8 autopalyan (110-130 km/ora) tempomattal Osztrak gazolajbol 4,3 al megelegszik ugyan ilyen viszonyok mellett.
Ha jo lenne a fogyasztasa amit megszoktam a Cliotol (4 l/100 km ) nagyon naygon szeretnem es ha kapott volna egy olyan tankot amivel el tudsz menni legalabb 1000 km-t.

Ahogy igertem egy ev tapasztalat utan megteve tobb mint 25000 km-rt irok par sort piros kis suzimrol. Tul vagyunk a 30 000 km-es szervizen mivel em voltak tul jo tapasztalataim es draganak iteltem a szervizet magam inteztem egy megbizhato szerelomnel a csereket. ime a lista akit erdekel friss 2009 januari arakkal: Olajszuro: 1870 HUF
Nipparts Belgium LANG kft
P-244/120/48
Mahle Lx1576
13780-62J50
Bp. XIII HUBA 22
pollenszuro nem volt cserelve mert azt nyaron csereltem mikor nagyon gyengen muzsikalt a klima. 1300 HUF volt az ara de ez sem segitett a kliman osszehasonlitva mas swiftekkel a markaszervizben hasonloan mukodott is meg kellett elegednem azzal hogy ez ennyit tud csak.
Szelvedom meg nem lett cserelve jo hir nem is haladt tovabb meg nem erte el a keretet igy csak nyaron cserelem ki kb 30000 HUF az ara 1 ev garival Salgotarjani uveg akit erdekel.
Hiba nincs szepen megy. Indul is hidegben melegben. NO elektromos mehanikai hiba. nem nyikorog de 2000 fordulat korul a turbo miatt a kaszni berezonal fokent emelkedon ahol jobban terhelve van es ez kellemetlen hangokat tud okozni az utasterben ha nem megy a radio vagy ha ezen a rezonancia fordulaton hagyod egy kicsit a motort jarni. 2200 fordulatnal mar teljesen eltunik a rezonancia.
Fogyasztas rekordokat dontoget atlagban 5,3 telen meg autopalyan 100 km/h temponal is tempomattal. nelkule sem megy sokkal ala. :( persze ebben azert sok a hideg motoros kozlekedes mivel csak 2,5 km-ert vezetek vele a munkahely es a lakasom kozt. Autopalyan 120 km/h folyamatos tempomattal 5,2-5,3 ez ala nem megy .. talan nyaron akkor mertem vele 4,8 at is.

Fogyasztas elteres adodhata kovetkezokbol: Clio 8,7 cm-rel alacsonyabb es kb ugyanennyivel vekonyabb is. No DATA a renaultnal. 100 kg-al nehezebb a suzi. melle altam egy Clionak a front meredekebb a suzinal. ha lesznek pontos geomteriai adataim kiszamolom a legellenallasi ertekuket es ez talan valaszt ad a tobblet fogyasztasra illetve az is lehet hogy a Fiat-GM diesel Opel valtoval ennyit tud csak :( Amit tudni kell a Suzi fut mint az alat telen is -15 C-nel sem kell maxra tekerni a futest a clio -10 C nal mar vissza tudott hulni ha nem tudtad vele tartani a 80 km/h-as tempot. - ebbol kijohet az hogy a fiat diesel motor hatasfoka rosszabb es tobb hot general ahelyett hogy azt mehanikai munkavegzesre forditana a draga gazolajbol :(
osszessegeben a fogyasztast leszamitva meg vagyok elegedve lecserelve nem lesz egyenlore tuti mert nagyon megbizhatonak velem.

Kesobb visszaterek a szervizekkel meghibasodasokkal kapcsolatban ha lesznek kb fel evente.

- - Szelvedo telen vegigrepedt a meleg levego rafuvastol egy kis kavics utan( Renulat Clional ez soha nem tortent meg pedig ott volt vagy 20 felverodesem)
- - CDs radio nem jatssza le az ujrairhato CD-ket. (haverome aki egy evvel korabban vett neki alapbol nyomja, csereautom egy Ignis volt az is tudta) Ez a CDs radio egy kalap szar hogy ugyan az a tipus nem kepes ugya arra a funkciora kulonbozo autokban. !!
- - Nyikorgo ajtok
- 2008 evben:
- - kiegett a belso vilagitas izzoja 27000 km allas utan

Suzuki Gero (Pesti ut) 2007 dec.
10000 km es szerviz 18500 Ft (csak olaj es olajszuro csere volt) OMV 10w-40 BIXXOL
Korrekt banda ott lehet lenni a kocsi mellett. Tempomatot is kapott a kocsi ami 110 000 Ft volt de megerte mert kulfodre jarok vele es nagyon kenyelmes a 10 oras uton hogy nem kell nyomni a pedalt. Mindenkinek ajanlom oket.
Kocsit nem mossak meg szervizkor. rezsioradij 10500 Ft

Suzuki Soos (jaszbereny) 2008-aprilis-30
Nagyon draga banda 20000 km szerviz csak olajat es olajszurot csereltek megint de 28500 Ft-ert(igaz most full szinetikus olajat kapott). Atneztek a kocsit minden rendbe volt. Nyikorgo ajtot megjavitottak ami nagy melegben par nap mulva ujra elojott igy most magam bezsiroztam a kitamasztokat azota nuku nyikorgas.
Az egyik disztarcam padka miatt Tirolban maradt igy 4000 HUF-ert szamla nelkul adtak egyet. gyari ar 6200 HUF.
Nagyon lassuak egy olajcsere 1,5-3 orat is eltart igy ott kell hagyni a kocsit. kozel az Aldi es aTesco :) Nem lehetsz a kocsid mellett viszont lemossak kivul belul a kocsit ingyert!!
Nem vagjak at az embert csak fogadd el a videki extra arakat.
rezsioradij 10500 Ft+AFA

Fenntartási költség (6) Évjárat 2006
Előző autója? Clio 1,5 dCI expression Következő autója? Kis fogyasztasu diesel talan Clio ujra
Verdikt (5.1/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)