Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift A GÉP! 1.3 GLX AC/CD

Csak addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

Az az igazság, hogy mivel nem vagyunk politikusok sem gazdag vállakozok csak átlagemberek vagyis csori prolik. Így a kitudja mióta gyűjtőgetett pénzecskénket jól megkellett gondolni, hogy milyen kocsira szeretnénk költeni. Hát igen végignéztük az ősszes márkát mit kinálnak 3 milláért, volt ez 2006 nyarán. Az alap felállás a következő volt:
1. Használt autó kizárva, csakis Fing-szűz autó!
2. Lehetőleg ne egy elavult konstrukicó legyen- álá kifutó szériás 8 szelepes szörny.
3. 16 szelepes, Légkondi, szervo, központi zár, valamilyen hangtechnika, megbizható ´ócsó´ fentartásu és ne legyen túl nagy, de nevetségesen kicsi sem pl. Smart.
Ezen alapszabályokkal felvértezve kiscsaládunk nekivágott izgalmas kis körutjának. Első ránézésre bármelyik márkát választhattuk volna hisze 3 millába már bármelyik halandoknak szánt kocsit megveheti az ember. Ám a fájdalmas döbenet és konkluzió: Az ember vagy jó motorral vesz egy fapados kocsit amiben extra a négy kerék, átlátszó szélvédő, kormánykerék, VAGY, minden földijóval felszerelt, hűtőgépmotorral hajtott kasznit kap amiben ugyan jól érzi magát de le kell huzódnia, hogy elengedhesse a bicigliseket.
Ezek után természetesen betévettünk egy Suzuki szalonba és sodrodtunk az eseményekkel minden kritériumnak megfelelt. Megvették anyámék. Ők örültek, Én pedig használtam a tapasztalatok a következőek:
Kellemes belső tér, ha az ember beszáll jó a térérzet, 4 ember kényelmesen elfér, viszont a 4 ember kacatjainak már nemnagyon van hely inkább csak jelképesek az ajtózsebek. Műszerfal szép, kézreáll minden könnyű takarítani, sebességváltó preciz jó egyszóval FASZA. A motorja álom megy mint a mérgezett egér, persze az élet igazán 3000-es fordulatnál kezdődik és leszabájozásig tart. Fogyasztása igazándiból nem volt jó míg bejáratos volt 6-9 között váltakozott de 30.000 km környékén beállt <6.5-re. A csomagtér na igen a helyét megtaláltam Muhaha!!! Igazából kiscsaládosoknak-, ifjuházasoknak-, két személy "nagy" hétvégi bevásárlásához bőven elég ezis.
Nem tökéletes az auto legalábbis a miénk menet közben recseg ropog mint valami második világháborus tengeralatjáró vészmerüléskor (Das Bot-aszem így irják). De én akkor is szeretem mert ezt leszámítva más hibája nincs csak tankolni kell. Akinek van az tudja miről beszélek akinek meg még nincs az menjen el a szalonba egy probakörre és azután tudni fogja hogy kell-e. A többi meg ugyis csak duma de ne feledd "Csak addig nyújtózkodj amíg a takaród ér!"

- Egyszer visszahivtak a szervizben mert valamit ellenőrizniük kellett de ezen kívül semmi!
- 2007.12.08
- Szokásos szervizek, Hiba nincs ez SUZUKI!

Kalocsa Suzuki Bázis.KFT - Csak 8-at attam mert pénzért szerelnek! :)))

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? Bravo Következő autója? Még nem tudom mit hozhat a jövő!
Verdikt (7.8/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)