Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.5 GS AAC

Az én Swiftem és véleményem

Sziasztok.Azzal kezdeném hogy nekem az elöző autom is egy swift volt(régi).Ahoz képest ez egy merci persze drágább is.Kezdem avval ami a kezdeti lelkesedésemet lelombozta.Én 185 cm magas vagyok.Az autoból kilátni ha elsö vagy csak fejleszegéssel lehet,ha oldalt a lámpa akkor meg el is kell dölni oldalra mert akkora ott a visszapillantó tükör(szokni kell).Rengeteg a holttér a kocsiban a vastag aszlopok miatt,a hátsó szélvédö kicsi(nem ajánlom tanuló vezetöknek elsöre).Az indeksz nagyon halk ami nem lenne gond ha kisebb kanyaroknál is visszaugrana a hejére.A szervo kormány és a váltó lehetne egy picit lágyabb mert elég feszes a futomü viszont ezekhez képest lágy.Hiányoltam még hogy ha kinyitom a csomagtartot nem kapcsol fel a lámpa,ahhoz képest a belső leállítod a motort felkapcsol,automatikusan halványul stb.A csomagtartó ajtót még most se tanulam meg becsukni mert becsapni nem lehet se finoman lecsukni,nyomni kell rajta egyet a végén.A gyári cd lejátszó nagyon ki van egyensúlyozva a dübörgés fejejtös nem tudod annyira felhangositani,hogy ne hald a külsö zajokat.Elmentem venni felniört,csak a gyári jó más a menetemekedése az után gyártottnak.Ez csak lehet hogy nálam volt de a pótkereket szárnyas anyával fogatták le nekem csak fogoval sikerült kitekernem,nem is raktam vissza.A sport véget nálunk elöszeretettel lopkodják érdemes megpötyöztetni egy kipufogosal(ez nem a kocsi hibája).Vissza térve az ajtókra a motorháztetöt csak lecsapni lehet,ha megprobálod lenyomni horpad.A tetöcsomagtartonak nincs külön helye a rögzitésre.A SZERVIZ ÁSZ(amiröl nem a kocsi tehet):csak addig vagy jó ameddig megrendeled,utána jönnek a problémák (bizositás ezt te kösd meg máshol,ha hiteles az elözö kocsid számlazárási dij stb,olyan 100.000 számithatsz mindennel együtt),nem adnak semmit gondolok gumiszönyeg,tetöcsomagtaró stb kinnek mi lenne az igénye.Mondok most már valami jót is a kocsiról.Szuper a futómüve.Jó a motor kicsit pörgeted nagyon megy,de sajnos már nem ugy fogyaszt mint a régi 1-1.5 több.Az ülések kényelmesek és minden a kezed ügyében van,én például a kormányról vezérlést nem is nagyon használom(cd).A hátsó ülésen is elférnek kényelmesen,még mögöttem is.Összeségében nagyon jó kocsit csináltak,mindennel együtt.Nem akarok odákat zengeni a kocsiról ez már tenyleg egy új generáció,igazából csak a hibákat akartam elmondani hogy te figyelj oda ezekre mielött megveszed.Mindenkinek ajánlom aki nem nagycsaládos,és nem mászkál heti szinten több ezer km t külföldre,ha mégis az vegyen nagyobb autot.Sok boldogságot az új Swifthez.

- Még semmi de kötöttem egy szervíz biztosítást állítolag 3 évig nem lessz gond a kocsival.Mindent ingyen cserélnek.Kiváncsi vagyok.

Márka szervíz (Ász)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Swift Következő autója? Nem álmodozom
Verdikt (7.3/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)