Anyukám kedvence, megbízható, olcsó fenntartás
Remélem sok embernek tudok segíteni, nekem még nincs autóm, viszont anyukám autójáról szívesen leírom a tapasztalataimat. Az autót 2015 elején vásároltuk, majdnem 4 éve használjuk. Anyumáknak autóvásárláskor a szempontjai a következők voltak: mindenképpen benzines, olcsó fenntartási költségek, megbízható, magyarországi 1. vagy 2. tulajdonostól, és férjen bele az 1,1-1,3 milliós értékhatárba. Egyik autószerelő ismerősünk javaslatára döntöttünk az autó mellet. Használtautó-t böngésztünk anyukámmal, amikor rátaláltunk az autóra. Igazából, én úgy voltam vele, mindegy, hogy milyen autó lesz, csak ne suzuki...:) Ez mára már változott.Akkor csak 15 éves voltam, nem értettem az autókhoz, ezért igazából nem osztott-szorzott a véleményem. Az autót egy kereskedő árulta. Elmentünk, kiderült az autót egy nyugdíjas házaspár vásárolta anno, évente 2x-3x elmentek vele a temetőbe, és a gyermekükhöz. Nagyrész a garázsba pihent 9 évig. Kicsikét kételkedtem, hogy egy 9 éves autóban csak 19 000km van, ezért bevizsgáltattuk, kitűnő állapotban volt. Megvásároltuk, ahogy említettem több mint három éve használjuk még 1x se volt vele probléma. Semmilyen. Nem romlott el benne semmi (igaz, szerintem nincs is, ami elromlana benne:D), sose hagyott minket csere, télen-nyáron 1 pöccintésre indul. Minden évben megkapta a friss, legjobb minőségű olajat. Tökéletes városi autó.
Fenntartási költségei:
-Évi 1x olajcsere: 9 000Ft: legjobb minőségű olaj+3 000Ft-tos munkadíj (Ismerős
töltötte be, szóval nem kért érte semmit.)
-Teljesítményadó: 12580 Ft (68Kw, 92Le)
-Kötelező biztosítás: 15 000Ft
Igazából, anyukámnak egy tökéletes válaszát volt, pont ilyen autót keresett, bízik benne, hogy sokáig fogja bírni. Mondjuk szerintem az összes japán autóról elmondható, hogy megbízhatóak, és olcsó a fenntartásuk. Köszönöm, hogy elolvasta a tapasztalatimat az autóról, remélem tudtam segíteni!
- -Eddig még semmi
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |