Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.3GC 3 ajtós

A Skoda bek*phatja!

Az autó teljesen megéri a pénzét. Két misiért vettem a legolcsóbb alapváltozatot. Utólag villanyablak és központi zár lett belerakva.

Kezdeném a negatív tapasztalatokkal: Nem teljesen pontos a kormányzás, zörögnek a kárpitok (persze lehet, hogy a gyári hangszóróval nem tennék :), kicsi a csomagtartó, gagyi a fényezés. Buta a leszabályzó és az ABS elektronika, de működik.

A pozitív:
Nagyon megy!! Persze nem úgy kell vezetni, mint egy dízelt. 50-ig 1-es, 95-ig 2-es, 130-ig 3-as 150-ig 4-es, aztán 5-ös.
Persze ha nem olyan sietős, akkor lehet lájtosabban és akkor még csendes is. Alapesetben tényleg nem tűnik erősnek a motor, de ez az autó ott ébred fel, ahol a többi bedobja a törölközőt. Ha 60-nál visszaszúrod 2-esbe, akkor mintha seggberúgták volna 95-ig, ott érezhetően elkezd fogyni a nyomaték aztán 105-nél le is szabályoz. Ha csak előzéskor meg városban pörgeti az ember, akkor nem is fogyaszt sokat (6liter). Ha meg egyáltalán nem pörgetem, akkor 4.5liter/100km simán hozható télen is! Érezhetően billen az autó de a rénszarvas tesztet 110-nél túléltem. Persze a billenés miatt volt adrenalin bőségesen.

A fikázók pedig vegyék észre, hogy 4-5 milliós autókkal hasonlítják össze a Swiftet! Az OK, hogy egy Skoda Octaviaban 500 liter a csomagtér és 5 ember kényelmesen elfér, de az árából kijön két Swift, ha pedig azt összeadod, akkor 8 ember fér el kényelmesen és 600 liter a csomagtér.

- Szélvédőnél beázott (garis javítás)
- Kuplung munkahenger (széria hiba, garis javítás)
- Levegős volt a fék (garis javítás)
- Futómű beállítás (majdnem 10e)

Babus, Miskolc (Még a futóművet sem tudták beállítani rendesen!)

Limuzin autóház, Debrecen (Korrekt, de drága és kicsit lassú)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? Samara Következő autója? Egy nagyobb családi autó
Verdikt (7.1/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)