Autók » Suzuki » Swift (2005-2010)

Swift 1.3 GC

A kis vagány szerethető kis Suzi

Nem új autóként került hozzám a jármű, már jó előre informálódtam a lehetséges problémákról típus hibát illetően. (váltó, ABS kocka) De a pontot at utántettem a dolgokra , mikor megkérdeztem a különböző helyeken, saját autóval dolgozó futárokat, melyik autóval volt a legkevesebb gondjuk. (kinek mije volt épp: BMW, Renault, Opel, Mercedes, Suzuki, Peugeot) S a suzuki tulajdonosoknak volt a legkevesebb gondjuk az addigi náluk futott km-ek alatt. (igen csak igénybe vannak véve ezek az autók a futárok használata során) Ennek tudatában választottam ezt a típusú járművet. Félig otthoni, félig munkajellegű használatra.

Sajnos az idő elteltével mind a kettő típus gondokkal meg kellett küzdenem, ami komoly költségeket jelentett. De ha azt vesszük alapul, hogy 90000 Km -en keresztül hibátlanul mindenhova elvitt a világban a "mi autónk", a ráköltött pénzt elenyészőnek tartom az évekre leosztva illetve a futás teljesítményt tekintve. A fogyasztásra nem volt panaszom, igaz télen volt 6,5-7 liter fogyasztás is, de ez a téli guminak köszönhetően tudtam be. 130 - 140 -es tempónál autópályán 7,5 litert is elfogyott 100 km után. Gyorsulását tekintve megvoltam elégedve, nem okozott gondot az előzés a Swift -el.

A kényelmét tekintve, közepes kategóriába sorolnám, hosszabb úton nem árt időnként megállni nyújtózni. A belső műszerfal tetszetős bár az anyaga olcsóbbak közé tartozik, de ebben az ár kategóriába ugye ne várjunk fabeültetéses műszerfalat. Elfértünk benne elől is hátul is kényelmesen, pedig azt hittük, hogy szűkös lesz a kocsi termetét tekintve. Csomagtartó elég kicsire sikerült egy nagyobb bevásárlásnál igénybe vettük a hátsó ülések pakolási alkalmatosságát is. Talán ez az egy amit kevésbé szeretek benne a kis csomag tartó. Persze ha lehajtjuk a hátsóülést egész nagy pakolóterületünk lesz. Nekünk pl. befért két összehajtogatott kerékpár a csomagok mellett, gáztűzhely stb.
Az ABS kocka felújításra került így került a felutazással együtt 60000 Ft költségbe. A váltó probléma nagyjából 130000 km óra állásnál jött elő és cserélték a váltót a szakszervízben.

Mindent összevetve egy nagyon megbízható autó amivel bátran elmertem indulni bárhova is kellett mennem, ha kellett "házat" is elhúzta utánfutón utánam. Kifejezetten szerethető Jármű.

- - ABS kocka 60000 Ft - - Sebesség váltó 258000 Ft - - Fék Munkahenger csere 18000 Ft - - Szokásos kötelező cserék... (levegő szűrő, olajszűrő, pollen szűrő....)

változó helyszínekre vittem pl. Bosch szervíz Debrecen Suzuki Garaje J-J Madrid stb.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Peugeot 309 Következő autója? verso
Verdikt (9.2/10)

Suzuki Swift 2005 (2005 - 2007)