A karibi (kék) szépség
Idén nyáron vettük meg a kicsikét. El?ször vaciláltam az Ignis és a Swift között, végül ez lett. Az okok: egyszer?en jobban tetszett, szerintem a futóm?ve sokkal jobb, utastere szélesebb, tágasabb elöl. Mivel egyenl?re csak ketten vagyunk, csomagtartó mérete annyira nem volt dönt? szempont.
Nagyon bevált. Fogyasztása kis odafigyeléssel simán 6 liter alatt tartható még vegyes használatban is. A már több helyen kritizált pillanatnyi fogyasztásmér? szerintem kifejezetten hasznos dolog a takarékos vezetéshez. Az átlagfogyasztást úgyis csak teletankos módszerrel lehet pontosan mérni. A futóm? remek, a viszonylag keskeny 165-ös gumikkal is kellemes kanyarsebességeket lehet elérni. Szinte olyan, mint egy gogart, jó értelemben. A kormánym? fantasztikus.
Pár negatívum. Az eleje nagyon alacsony, még a viszonylag nem túl magas padkához sem merek orral beállni. Indulás után amíg a váltóban az olaj nem melegszik fel egy kicsit, az 1-est nehéz betenni, még álló helyzetben is. Segít a dupla kuplung. Viszont ha meleg, semmi gond. Könny? lefullasztani. Ha egész éjszaka kint állt a hidegben, a lakótelep végén található fekv?rend?rön áthaladva komoly nyikorgással válaszol az els? futóm?. Olyan "guminyöszörgéses" hangja van. De ezt csak a hidegebb id? beállta óta csinálja.
Egyébként azt gondolom, hogy ha másik márkáknál is lettek volna olyan hitelkonstrukciók, mint a suzukinál, azért ennyi pénzért egy kategóriával nagyobb autót is lehetett volna venni hasonló felszereltséggel, és lehet azt is választottam volna, de csak a méret miatt.
- Semmi
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |