Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.3 legalap

Vastehén vagy igásló?!

Az autó nagymammeré volt, Ő helyette vett egy új Swift GS-t. Mert nem félt suzuki-t venni. Nálam már másfél éve van, az első hetekben érződött rajta a nagymamás 50 km/h-ás igénybevétel. 1 hét hajtás után semmi probléma, pörög, "húz". Egy személlyel nem oly´ rosz az 1.3as motor, de 5 személlyel, megpakolva senki nem várhat csodát, lehehet vele gyorsan menni így is csak megfelelő hosszúságú út kell hozzá.

Nálam minden vezetési stílusból kapott már. Az öreguras csattogásból és a sportos 1 tilt 2 tilt-ből is. Néha igényli is. Igénytelen egy vastehén Ő, mert csak benzit kap, azonkívül néha olajat. Semmi gond.

Komfort:
A kormányzás közvetlen, semmi szervo rásegítés, semmi. Nyáron sincs gond, hogy lehúzza a légkondi a motort, pedig manuális 4 zónás. A tipikus télen hűt nyáron fűt jelleg. Az ülések meglepően jók, kagylósak gyárilag. BX-ből átülve csoda, pedig ugye az francia ótó. én magam mögé beférek (182cm), 4 ember kényelmesen elfér. Ha öten vagyunk akkor megoszlik 3:2 arányban. Hátul szardínia effekt, elöl ugyan az a kényelem. Kezelőszervek, hát a legótvarabb kinézetű mind, de jó helyen vannak legalább.

motor:
1.3 izomswift. tud gyorsan menni, egy határig. Egyedül, persze német autobahnon mentem vele 160-at csak mert mértne, nem volt egy kellemes érzés, tudván hogy se a kaszni, se a fékek nem ekkora hajtásra vannak tervezve. Hallottam már ennél halkabb motort is alapjáraton.

Hmm: pluszminusz:
Ajtók csöppet meglógtak, a csukáshoz kell lendület. Izzót még nem kellett cserélni sehol, jól bírják. Ajtók zárszerkezetét már meg kellene működni, mert játszadozni kell velük, néha. Üléshuzat nem kopik, pedig használva van rendesen.

Összességében még mindig jó autó. Bármeddig elmegy, keveset fogyaszt, igénytelen, olcsó autó. vegyétek nyugodtan.

- Kopó alkatrészek, akku. Elvileg elméretezték (lefelé) a generátort, és télen mikor megy a fűtés, világítás, hátsóablak akkor ha kint áll egy éjszakát családi mulatság beindítani.

Suzuki Center

Maszek

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Előző autója? Következő autója? Álom egy új laguna, vagy egy új ford
Verdikt (6.7/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)