Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GL

Turbó nélküli aszfaltszaggató rizsrakéta

Hol is kezdjem?? 2004-ben vettük meg a kis aranyost :). 2 évig csak faterom vezette. Már akkor is nagy kedvencem volt. viszonylag szép külseje van, a belső tér is nagyon formás. Már lassan 1 éve hajtom és el kell ismerni, hogy tudnak a Japók. 2 nagy baja van igazán törve volt,és ezért falja a gumit, mint az állat (60-70000km =2pár első gumi),illetve a generátor fütyül. De megy, mint a veszett menyét. Nemrégen derült ki sokminden az autórol. A japánok saját maguknak gyártották , de valaki kihozta onnan. Németbe onnan Magyarországra került halom tulaja volt kikövetkeztetésünk szerint. Azt gondoltuk, hogy van benne mostanra kb 200000 km-er ami japán autónál elfogadható, de kedves szerelőnk felvilágosított, hogy a Suzuki ezen vállfaja nem nyomja kifele az olajat 200000-nél úgyhogy inkább 300000 de a 400000 km-er is elképzelhető :) (Kössz Sanyi). De összeségében véve nagyon húz a motor és nem eszi nagyon az olajat, és még sehol sem hagyott ott. Minden nap terepre járunk ki vele, a hosszú távokat sem mellőzzük és én is szoktam adni a szájának rendesen. :) Ezt az autót minden kezdő sofőrnek tudom ajánlani vagy annak aki kevésbé tehetős. Igaz nem egy luxusautó de ezért a pénzért egy nagyon jó gépet kapunk csak jól meg kell nézni vásárláskor. :)

- Igazán nemsok minden romlott rajta a kopó alkatrészeken kívül. Kuplung tárcsa kb 230000 km-nél, Vízpumpa (Fütyülés miatt volt cserélve), fékek de az macerás volt mert Japánokhoz volt gyártva az autó.

Egy ismerősünkhöz hordjuk, aki a kezdetektől Suzuki szervízben dolgozott, mostmár saját vállalkozása van

Fenntartási költség (10) Évjárat 1991
Előző autója? 1310 TX Következő autója? BMW 318i
Verdikt (7.8/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)