Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 Gl Sedan

Szerethető lenézett munkaautó

Nagyon szerettem , olcsó fenntartású munkaautó , sohasem hagyott cserben...
Nem volt kímélve , vittem benne permetlét ( 150-200kg ) ,kapálógépet, építőanyagot,szórólapokat , drótokat , mindenhova elvitt.
Remekül gyorsul ( 17 évesen is ) ,de ha többen ülnek benne , akkor már nincsen lendülete.
Végsebessége 17 évesen magyar benzinnel 130 , oszták benzinnel 140 körül van.
Fogyasztása régen 5 l körül volt , ma több ( gondolom ).

Rossz tulajdonságai :
Nincs presztízse , többször leszorítottak ,többen sértésnek vették amikor megelőztem őket, időnként öklüket rázó , dudáló autósok előznek vissza ....
Kevés benn a fém , ha komolyan ütközöl megsérülsz...
Nyöszörögnek a műanyagok a beltérben , kicsi a csomagtartó.

Most 17 éves ( 203e km ) , a motor hangján hallom , hogy valami nem stimmel vele ,apróságok romlanak el rajta , közeledik az élettartama vége , el kell adnom...Valami kopog benn , de csak osztrák autópályán 100 felett hallani , a szerelők nem tudják mi az .
Sajnos 2-3 éve elkezdett rozsdásodni is ,és nem tudom eltüntetni ....
Ha 180 e kilométernél eladom , akkor megúsztam volna a kuplung és a váltó cserét , ami az össz élettartam alatt kb. a ráköltött összeg 20-30 %- a volt.

- Vezérműszíj készlet - 90000 km - nél , - Izzók 3-4 db , gumiharang 2-3 db , ajtónyitó 2 db , akkumulátor 3 db,szilentek - Féltengely , csapágy alkatrészek - 2-3 alkalom - Féktárcsa , fékbetét - 2-3 alkalommal - Kipufogó hegesztés - 110000km - Vízpumpa - 140000km - Kuplung csere - 190000 km - Váltó csere - 200000 km - Olajcsere , olajszűrőcsere 30-40 ezer km - enként - - Lökhárító elöl repedt , - egyszer nekem tolattak , egyszer én mentem neki másnak - Lökhárító hátul is repedt - hegesztették , egyszer nekem jöttek , egyszer én mentem valakinek

Szakszervizben sohasem járt , különböző szerelők javították : 1.Kenese Gábor Sopron - jó szerelő , de mióta műszaki vizsgabázist épített megdrágult2.Szabó Károly Sopron-Balf - jó szerelő , de sajnos ő is műszaki vizsgabázist épít

3. Magyar Autóklub - tönkretették a vadiúj féktárcsáimat , túlhúzták a munkahengeren , utána meg letagadták 4. Fung Autószerelő műhely - Sopron-Harka - átvertek a váltócserénél, kuplungcserénél5. Cargo Service Sopron - ajtónyitót cserélték , de rosszul tették vissza( egyszer voltam náluk , így kevés róluk a tapasztalat )

Fenntartási költség (7) Évjárat 1996
Előző autója? Lada , Polski ,Nissan,Lancia , VW, Corsa Következő autója? Toyota Corolla
Verdikt (7.7/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)