Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.3 GLS

Suzuki: Az ÉN autóm...

2007-ben vásároltam meg az első autóm. Akkor egy Ford Escorttal koptattam kis hazánk csodálatos kivitelezésű útjait. Szegényem már öreg volt (igaz a 13 év az még tini sincs...), súlyos hibák kezdtek előjönni rajta, ezért hamar túl is adtam az Escortomon. Azután következett egy kitérő az elvileg elnyűhetetlen francia dízelre, egy 2000-es évjáratú Peugeot-ra! Egyik kedvenc márkám...volt eddig! Kb. 50000 km-t vertem bele, és zirka kétszer ennyit költöttem szervizre...valami mindig képes volt elromlani rajta!
Fáradtságos keresgélések után vettem legújabb gépemet, a kis 3 ajtós, városi ugri-bugri Swiftemet! Korábban úgy voltam vele, hogy: Suzuki, a TI autótok! Csak azért vettem ezt, mert olcsó, állítólag jó (ebben már nem hittem az elnyűhetetlen dízelem után!), és mert az autószerelőm Swift-specialista. Ha valamihez nagyon ért, akkor ez az!
Az első pár kilométer nagyon furcsa volt. A bal ablakemelő gondolkodik, hogy akar-e süllyedni, vagy sem, a szervó úgy ahogy van, kimaradt belőle, gondoltam: Úristen, mit tettem/vettem...
Aztán telnek a hónapok és az 1000kilométerek, de a kocsinak semmi baja. Nem hajlandó zabálni, városban (persze csak rövid távon) állva hagyja még a Honda Civicet is, és még sorolhatnám a meglepetéseket. Egyszerűen a tökéletes autót vettem meg, nekem találták ki! Tényleg igaz a Suzukira: Benzint bele, és már mehet is, nem lesz vele gond!
Hogy mostanában nem vagyok hajlandó bármi más gépbe átülni, az fix, mert: Suzuki, az ÉN autóm!

- Semmi hibája sem volt...

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Előző autója? Partner Következő autója? Suzuki Swift
Verdikt (7.9/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)