Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX Cool 16V

Soha roszabbat! Csak Jobbat!

160-170 felett iszonyúan kóvályog, alulkormányzott, a kasztni túl könnyű, és a 85 lE-s motorhoz és a 830 kg-hoz képest túl gyengék a fékek.
Mai "továbbfejlesztett" vélemény:
Az ítélet megírása óta ez az érzés csak tovább erősödött, röviden halálautó a javából, csak az kergesse, (mert megy mint az őrült), aki számot vet azzal, hogy a kóvályogva történő száguldás alternatívája nem más, mint egy halom fémlemez közé gyűrődve érkező hirtelen halál. Ennek ellenére szerettem.
Végső verdikt: ha használod 6 éves korára reménytelen ronccsá rohad(hat), ha nem használod biztos szépen fog csillogni, csak tartsad bent a garázsban. Kár... :-(

- Fékbetét, féktárcsa, rendszámtáblaizzó, és semmi több (természetesen a kötelező szervizeken cserélteken: gyertya, olaj) kívül. Ez volt 94000-nél. - - 127500... Mára: elkezdett rohadni, a tető!!!!! :-( jobb első és hátsó ajtó. :-( - Ez azért egy kicsit durva egy 7 év körüli autótól. - Továbbá: hiba lépett fel a generátornál, és a gyújtás elektronikánál. - Ennek ellenére megy, teszi a dolgát, de 100000 felett hirtelen elkezdett legatyásodni. A Mazda 626 még 15 évesen sem produkálta a fenti korróziós hibákat. - Végül is 129928 Km állást elértük. El is búcsúztunk egymástól. Elkelt egy nap alatt, nem igazán néztem utána. A tetőn a rohadás olyan szintre "ugrott" az előző km állás óta, hogy az autót azonnal el kellett adni, mivel a javítása többe került volna, mint amennyit ért. - Végső verdikt: a gyárnak süljön ki a szeme! Az autó használható, üzembiztos volt, de gondolkodjanak el azon (és most nem a kategóriák közti eltérésekre gondolok, hanem a minőségire), hogy egy kb. 130e km-t futott 7,5 éves autó esetében MINŐSÉGI CSERÉNEK TEKINTHETŐ egy 11 éves ki tudja mennyit futott Mazda 323 sedan megvétele. A Mazda hibalistája az eltelt idő és lefutott 6000 km után ismert (van baja bőven), és a csere még így is egyértelműen megérte! Suzukiék szégyelljétek magatokat!

Suzuki CarComplex Kft. XVIII. Hengersor u.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? 626 Következő autója? 323 Sedan
Verdikt (6.9/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)