Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX

Silver Csoda!

2007 júliusában adtam a fejem Suzuki vásárlásra. Cirka 1500 km autózás után rátaláltam a kis "Ezüst Csodára".
Rengeteg Swifttet megnéztem, lehetett akár 200 darab is, de sok időbe telt amíg rátaláltam egy nagyon szép állapotúra.
32e km-t mutatott az óra, ami a bélyegzett szervízkönyvel is stimmelt. Egyetlen turpisság az volt hogy a kocsit elsőtulajdonososként hírdette a kereskedő, de már két tulajdonosa volt. Bár itt jegyzem meg mind a két előző tulajdonosa be volt vezetve a szervízkönyvbe.
Egy év óta használom a gépet és tényleg semmi baja. Minden normálisan működik benne nem úgy mint előző Seatomba aminek az indítása már egy kaland volt.
Szóval kulcsot be és már indul is! Kisautóhoz mérten nagy a belső térkínálat. Ötajtós kivitel, így a gyereküléshez is könnyű hozzáférni. (Bár a hátsó ajtó nyíltatna jobban) A csomagtartó nem túl nagy, de belefér a gyerek utazóágya, az összecsukható babakocsi, és sok más apróság is. Ami nem fér hátul az gyerekülés előtti lábtérben kerül (úgy se ér le a gyerek lába a padlóig) vagy a jobb első ülésre pakolom. A feleség hátul ül a gyerek mellett és még közéjük is elfér néhány apróság.
Ha sedánt veszek akkor nagyobb lenne a csomagtartó :(

A fogyasztás a menny és pokol között valahol!
Amikor megvettem 2007 nyarán, akkor csináltam vele két nagyobb kirándulást, a fogyasztás hozta a mesés 4,5-4,6-os átlagot. (Szolnok-Balaton-Szolnok és Szolnok-Esztergom-Szolnok)
Utánna többnyire csak 20 km-es kőrzetbe használtam meg a városba, na meg jött a tél is, a fogyasztás meg felszaladt 9,5-re is!!!
Kezdtem megijedni hogy baja van az autónak, de a népitéletet olvasgatva láttam más is beszámolt ilyenről, hogy a hideg időt, és a rövidtávot nem szereti ez az autó!
De most egy hosszabb mátrai úton láttam megint magáratalált a fogyasztás 5,3-as átlaggal!

Menettulajdonságok:
Városba dinamukus, 55 km/h körül már viseli az 5-ik fokozatot, de inkább 4-ikig kapcsolok csak. Országúton már kevésnek találálom az erejét. Szerintem egy normális előzéshez azért vissza kell kapcsolni 3-ikba. Az utazó sebessége 100-110 km/h. A végét nem tudom mert nem mertem 150-nél jobban megnyomni.
A futómű kemény, pattogós (sportos), de jól vezethető. Bár szerintem nem is annyira a futóművel hanem az utak minőségével van gond :)))

Szóval összeségében nem bántam meg a vételt! Van egy üzembiztos, olcsón fentartható autóm, ami elvisz a-ból b-be. Szinte egyetlen dolog a benzin amire költeni kell!

- Olaj- és levegőszűrő, gyertya. Ja és ablaktörlő lapát.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2001
Előző autója? Ibiza Következő autója?
Verdikt (6.8/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)